Najdi forum

SPRASUJEM VSE.

zivjo vsi.
forum ima opcijo, da vpises svoj email naslov, kadar odgovarjas. neverjetno je, kako vsi upostevamo tisti pripis ob okencu “ni obvezno” (vsaj sama nisem opazila, da bi kdo naslov vpisal). jaz ga tokrat ne bom, zato da vas vse spodbudim, da mi poveste razloge, zakaj je svojo identiteto ob izrekanju mnenja (pa ne le v zvezi s spolnostjo) udobneje skriti.
zakaj jo skrijete?
kaj je z izdajanjem lastne identitete na forumih? kaj mislite?

Saj zato pa se reče ANONIMEN forum, a ne. 🙂

Sicer pa ni razloga, zakaj bi kar “talal” svoj e-mail naokrog. Če bi kdo me prosil zanj, pa itak ni problema.

Hočeš? ;))

Muffy

Identiteta nima nobene veze z elektronskim naslovom – to se vidi tudi v tvojem primeru, saj iz njega ne moremo razbrati tvojega imena in priimka. Elektronski naslov torej navedes, ce zelis, da ti kdo nanj odgovarja v zvezi s temo (ali pa te nahruli, ne da bi se vkljucil v debato). Veliko teh, ki ne navajamo elektronskih naslovov, torej menimo, da je bolje, ce nam druga oseba odgovori kar na forumu. Ce pa te kdo prosi za naslov elektronske poste, pa mu jo pac das.

Sama se ne strinjam z mnenjem administratorjev, da bi registracija odganjala ljudi, ker je pac lazje kar priti in zastaviti vprasanje, brez malo daljsega postopka registracije ali vpisovanja gesla. Tudi z registriranim imenom (vzdevkom), ki ga prikrojis po svoje, si anonimen. Na ta nacin pac ne bi prislo do prekrivanja vzdevkov in bi ljudje, ki obiskujemo ta forum, dobili nekaksno identiteto, se vedno pa bi bili anonimni. Dosti je forumov, kjer se lahko enakopravno vkljucujejo v debato tako anonimni, kot registrirani obiskovalci. Mislim, da bi to bilo tukaj najbolje.

kje pa pise, muffy, da je forum anonimen?
nobenega posebnega razloga ni, da bi objavil svoj naslov, da res je, ampak moje vprasanje ni bilo zastavljeno v tem smislu, ane? zakaj mora za to, da izdamo svojo identiteto, obstajati ekspliciten razlog? to je bilo moje vprasanje.

kakor lahko povrsno sklepam iz tvojega odgovora, se ti zdi izdajanje e-maila … hm … neprevidno dejanje, ali morda …

pa ne zanima me toliko fizika dajanja e-maila, zanima me, ali bi bila mnenja in debate drugacne, ce bi za njimi morali stati kot ljudje s pravo identiteto.

in … Irena, v mojem email naslovu zlahka prepoznas moje polno ime.

in … muffy, komunicirati na korespondencnem osebnem nivoju s tabo? pisi mi, pa bova videla, ce se da s tabo pogovarjat. 🙂

Maja

na vstopni strani med.over.net-a piše “Pogovori – anonimno!”, torej sklepam, da to res so. 🙂 (in glede na to, da o sebi ne izdamo nič, to zame je anonimno)

Včasih ljudje skrivamo svojo identiteto, ker se bojimo (predsodki), da bi nas kdo spoznal po pisanju in se nam smejal itd. Bedn razlog, ampak včasih je to kar res – tudi pri sebi opažam, da je včasih tako, vendar redko.

In ZAKAJ mora tak razlog ostajat? ja nimam pojma ZAKAJ MORA, pač ima vsaka stvar na tem svetu svoj razlog oz. vzrok, namen … razlog kar je 🙂 Vsak ima nek razlog … ne vem kako naj ti drugače odgovorim na to vprašanje.

Meni tvoj e-mail naslov [email protected] niti pod razno ne pove kaj o tem, kdo si. Zakaj nimaš e-mail naslova s polnim imenov in priimkom, da bi lahko izvedeli tvojo identiteto. Torej …

Si kdaj slišala za spaming? Tudi to je razlog, zakaj je vpisovanje e-maila včasih nezaželjeno. Ljudje pač nočejo dobivati na dom raznih reklam, verižnih pisem itd.

Po moje sem zdaj odgovoril na tvoja vprašanja, če ne, pa spet piši. 🙂

Muffy

Če bi odprto nastopali s svojim imenom in priimkom, bi se kaj kmalu zgodilo, da bi se npr. dve prijateljici pogovarjali v smislu: “Ej, a veš, da sosedov Tone na forumu piše, da se z Micko ne štekata v sexu – baje mu ga noče f…!”
Tudi taki ljudje so na svetu, zato je anonimnost na forumu super stvar in mnogim pomaga, da se brezskrbno odprejo in spregovorijo o svojih problemih.

muffy, nina nana.

ker kaj je. zakaj to sprasujem. kaj se dogaja s procesom diskusije pri temah, konkretno na tem forumu. neredko se dopisovalci zacnejo med sabo grobo zaliti, pa sploh ni nobene potrebe. se huje, oddaljevanje od resnicne teme povzroci totalen kolaps komunikacije, ki jo na tem forumu sprasevalec pricakuje: to je, da dobi podporo, da dobi ramo ali dobronamerno mnenje, ki ga sicer v svojem privatnem zivljenju ne more dobiti, zaradi tisoc razlogov, ki jih je nacela ze nina nana. da je diskretnost pomemben faktor v razkrivanju intimnih problemov je povsem razumljivo. ce bi zdrzali brez tabujev in strahu pred vdorom v initimo, ne bi potrebovali forumov te vrste.

vprasanje pa je, ce je diskretnost identitete se razumljiva in legitimna, kadar gre za navadno pizdenje.

zdaj pa jaz pizdim.

se vam zahvaljujem za odgovore.

maja je pisal/pisala:

> vprasanje pa je, ce je diskretnost identitete se razumljiva
> in legitimna, kadar gre za navadno pizdenje.

To je ena od slabosti ne-nadzora, ki pa je lahko včasih odločilnega pomena, da se ljudje sploh odprejo. Mislim, da je na teh forumih veliko takih primerov – vsaj sprva je bilo videti precej manj komunikacije, ker je večina še tipala, če je vse skupaj res anonimno.

Tako kot sam ne želim nadzora, ga tudi drugim ne privoščim.

evo, če že hočeš met email.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close