Tako je veliko gibanja, in seveda jesti, zato da boš hujšal, telo ne smemo pustiti stradati, ampak ga navaditi na hitro pesnovo. To pa dosežemo s čim več majhnimi obroki na dan. Kot je jekel mmmm najmanj 5 obrokov. npr. Zjutraj obvezen zajtrk, ničemur se ti ni potrebno odrekati, pač malo majn belega kruha, če pa ga kos zjutraj poješ pa ni nič, nato za malico kakšno sadje, kosilo je lahko normalno ampak pol obroka, večerja pa kakšna zelenjava ali pa sadje ali kakšen jogurt….Izgoibaj pa se sadnim sokovom, ti imajo veliko kalorij.
Se strinjam, veliko vode, sadja, zelenjave, nemastno meso, čim manj kruha, nič sladkega in …………….dovolj! rednega gibanja. Po 18. uri nič, razen vode in gibanja. Pa zares se tega držite! Gibanje pa obdržite za vedno – vsaj 30 minut na dan. Želje, sklepi, navodila, recepti niso dovolj. Manjka še izvedba. In – nikoli se pregrešiti. Ljudje se moramo nečesa naučiti. Eni za obdržanje službe naredijo težke šole, drugi za zdravje delajo stroge diete, tretji za dobro počutje se veliko gibajo, četrti plešejo, peti veliko berejo….. mi pa malo jemo, veliko pijemo vodo, redno (ne grozno veliko in težko, ampak redno!) se gibamo, ukvarjamo se z jogo, sprehodi, pogovori….in pomaga.
Veliko uspeha želim (uspeh ne prihaja skoraj nikoli hitro, ampak postopoma!).
LP Anja
Anja,
Lepo si povedala. V celoti pa se ne morem strinjati s tvojimi nasveti. Posebej me motijo takšni:
– “Po 18. uri nič, razen vode in gibanja.” Zdaj ko prihajajo dolgi dnevi spat se gre vedno pozneje. Ura 18 pa je “skoraj” sredi dneva . A bomo gladovali?
– “In – nikoli se pregrešiti.”. Ta je prehuda. Spominja me na razno razne sekte.
Res je, da v svoj način življenja moramo vnesti malo reda in discipline. Če pa je je preveč potem tudi življenje ni več tako lepo kot je lahko.
V enem prejšnjem odgovoru sem že povedal, da zato imamo “rekreacijo”, ki nam služi za kontrolo teže. Če več poješ moraš več porabiti. To je edino pravilo, ki se ga ne smemo pregrešiti, če želimo vrdževati normalno težo. Hrano ne smemo zavračati v teku celega dneva. Lahko pa pametno izbiramo kaj bomo kdaj pojedli.
lp
Z “mojo” dieto sem shujsala pred leti po 4-5 kg na teden (ampak vec kilogramov kot imas, hitreje gre, ce imas le 10 kg prevec bo slo dosti pocasneje kot ce jih imas 40, 50 prevec), s ta drugo pa tudi po 6. Pisi mi! [email protected]