Spoznavno kosilo starši
Nekaj enostavnega je tudi piščanec, pečen v vrečki za peko: v vrečko daš kose piščanca, sol, začimbe (ali vegeto, da ne boš preveč komplicirala z začimbami), pretreseš, vrečko zapreš, jo prebodeš s šivanko in pečeš. Za prilogo skuhaš riž. Solato – zeleno in paradižnik. Za sladico jagode s sladoledom ali puding s smetano.
Če se boš odločila za morske sadeže, prej preveri, če jih vsi jedo. Najbolj zoprno je, da se potrudiš z nečim, česar nekdo drug ne je, in v zadregi sta oba.
Ja seveda paše ravno sveža bazilika.
Škampi so včasih malo problematični, če kupiš zmrznene. Predlagam ti, da uporabiš sveže. Ni ravno enostavno, da ti uspe. Pa še kar pacanje je ko se je, pa si lahko tašča obleko uniči:-))))
Lahko pa narediš dagne na buzaro za predjed.
Potem pa puranje trakce na rukoli z mozzarelo in češnjevim paradižnikom. Puranja narežešp na trakce, posoliš, na hitro popečeš in ga serviraš že na prej pripravljen krožnik- na krožnik daš rukolo , koščke mozzarele in češnjev paradižnik, malo posoliš, nato pečene trakce in nakoncu par kapljic olivnega olja.
Hvala, tudi tole, kar si ti napisala, Ona 53 mi je ful všeč.
Še eno vprašanje, če sploh še kdo to bere.
Torej komu se za mizo prvemu postreže in kakšen je nadaljnji vrstni red? Za mizo bomo sedeli jaz in moj, moja starša, njegova starša.
Ona vedno najprej postreže možu, ki vedno sedi na čelu mize. To je tudi edini stol ozr. prostor za mizo, o katerem se pri nih ne razglablja in nekomplicira. Za posest vse ostale ima vedno problem, ker ne ve kaj bi bilo PRIMERNO.
Joj, kako mi gre na živce, ne morem vam povedat….
Enkrat je za neko priložnost nalivala šampanjec. Poleg je bial še Omica – torej babica od mojega fanta. Stala sem poleg nje. Prvi kozarec s šampanjcem je potoval v mojo smer. stegnila sem roko in …. sramota. Namenjen je bil Omici, na kar me je seveda opozorila.
Pri nas je naprimer drugače, prvi dobi kozarec vedno tisti, ki je na obisku.
A ni dokaj jasno? Pri tašči so njena pravila, pri tvojih starših so njuna, pri vaju dveh bodo pa vajina.
Vidva morata samo s fantom uskladit stališča o tem, a bosta prirejala fensi večerje po protokolu francoskega kraljevskega dvora iz 18. stoletja, a bosta imela bolj sproščena pravila.
Vsekakor se da recimo izognit celi dilemi vrstnega reda. Ko pridejo, pojdi odpret vrata, in medtem ko gostje vstopajo, naj fant nalije 6 kozarcev šampanjca in jih postavi na pladenj. Potem naj si pa vsak vzame svoj kozarec.
Saj razumem, da te vse skupaj grozno obremenjuje. Mene bi tudi, ker ne poznam toliko tega highclass bontona in se ne obremenjujem s tem, komu dam prvi kozarec. Ampak glede na to, da bo srečanje pri vama doma, bodo tudi pravila vajina, tega ne pozabit. Magari ti sama vzemi prvi kozarec in ga na dušek izprazni, potem ti bo pa dokaj vseeno :))
Če si pametna boš to kar si. Če ti ni mar za sedežni red, ga ne boš delala, če ti ne leži peka pečenk, znaš pa odlično omako za testenine narest, naredi to. Ne kompliciraj, ker se ti bo ponesrečilo in potem boš res nesrečna. Naredi točno tisto, kar veš da boš naredila iz srca.
Ali bo srečanje uspelo ali ne, ni odvisno od tebe in tvoje kuhe ampak od tega kakšna energija se bo pretakala med vama ter tvojimi in njegovimi starši. Če se bodo dobro počutili v družbi drug drugega, bo vzdušje sproščeno, sicer pa bo ves čas napetost. Na to nimaš vpliva. Zato se ne obremenjuj s postrežbo, mogoče bo pa tašča tudi lažje zadihala, če bo enkrat vzdušje bolj sproščeno.
Ne boš pa ti srečna v življenju, če se boš vedno skušala prilagodit drugim. Prilagajanje te prej ko slej začne utesnjevati in negativno vplivati na kvaliteto tvojega življenja. Sploh ker boš kmalu mama in to je zelo zahtevna naloga, lahko ti iz lastnih izkušenj povem, da si, sploh na začetku ves čas v dvomih, če delaš prav in če nekomu dovoliš, da še s svojim mnenjem vpliva nate, potem rata štala.