spostovani
Spoštovani,
najprej se opravičujem ker moje vprašanje ne obsega kontracepcije, vseeno bi bila hvaležna če mi odgovorite, saj ne vem v tem trenutku na koga naj se obrnem, osebni ginekolog je odsoten, tako če pokličem za koga drugega bom na vrsti šele čez kak mesec…..
če je možno mi lahko odgovor posredujete v osebni predal(zasebna sporočila)da ne bo še več navala
no saj bom kratka:
kdaj se smatra da je menstruacija prekratka???
imam namreč kar kratke zelo blage menstruacije(trajajo cca.4dni) zelo malo krvi, brez bolečin
ta mesec pa sem dobila menstruacijo v soboto popoldan, en vložek bi lahko imela praktično cel dan
včeraj (ponedeljek) še čist malo, danes (torek) popolnoma NIČ, ne ponoči ne čez cel dan, niti ene kapljice
Je to normalno???kaj je lahko vzrok??
stara sem 28 let, brez KT ,novembra lani sem imela spontani splav,
v ponedeljek sem si šla po KT Yasminele, ki jih bom začela jemati naslendji ciklus, vendar mojega ginekologa ni bilo, zato nisem imela oriložnosti komer koli omeniti omenjene situacije, tabletke sem sicer dobila, ne vem pa če jih naj sploh jemljem, glede na problem ki sem vam ga opisala
hvala za pomoč in razumevanje, saj ste praktično edina oseba na katero se lahko v tem trenutku obrnem
hvala,
Milena
Dolžina ciklusa je prekratka, če od prvega dne ene menstruacije do prvega dne druge mine manj kot 21 dni. Samo trajanje normalne menstruacije je do 7 dni, krvavitev pa je lahko različno močna od malo, srednje do obilne krvavitve, ki pa že ni več normalna. Če je vaša menstruacija šibkejša in krajša od običajne, bi bilo dobro izključiti nosečnost. Preden pričnete ob naslednji menstruaciji uporabljati tabletke, preverite ali ste zanosila z testom na nosečnost. V primeru pozitivnega testa ne boste uporabljala tabletk.