Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje Spoštovani

Spoštovani

Imam menda hipotirozo,jemala sem Euthyrox 3 meseca,nehala sem ga jemati,ker se zelo ZREDILA!!Zdravnici nisem še šla.To najbrž ni ok,a zredila sem se.Menstrualni ciklus mi je nereden pri mojih 28-ih.Ali se mi lahko pojavijo hude posledice,če nekaj časa ne bom jemala tiroksina?Kaj se mi lahko zgodi?Dr,Bedernjakova,tirologinja mi je sicer povedala,da bom morala celo življenje jemati hormon,ker mi ščitnica premalo deluje.Kako naj reguliram svoj menstrualni ciklus,na katerega očitno močno vpliva moja ščitnica?Kako je to povezano,čisto biološko…?

Spoštovani!

Nereden menstrualni ciklus je lahko tudi posledica hipotiroze. Zredila se niste zaradi jemanja Euthyroxa ampak zaradi povečanega apetita in večjega vnosa kalorij s hrano. Priporočam, da ponovno začnete z jemanjem Euthyroxa in natančno pazite na prehrano. Nezdravljena hipotiroza ima sicer lahko škodljive učinke na presnovo celotnega organizma.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Spoštovani!
Dovolite mi, da se oglasim! Zaradi zdravil se res niste zredili, pač pa ste se verjetno zaradi hipotiroze, ker je tudi presnova pri vas neprimerno slabša, kot pri zdravih ljudeh. Verjamem, da se redite brez večjega vnosa hrane, zato čimprej nadaljujte z jemanjem hormonov. Nikoli več ne bo tako, kot je bilo preden ste zboleli, vendar se da z veliko volje doseči marsikaj. Če bi radi poklepetali s sotrpinkami, vas vabim na .
lps

New Report

Close