Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Osebe s senzornimi ovirami ŠPORTNA TEKMOVANJA GLUHIH

ŠPORTNA TEKMOVANJA GLUHIH

Pozdravljeni forumovci!!

Zadnjič smo imeli enako temo na spletni strani ljubljanskega društva,ki sem ga jaz odprl in zdaj ponovno odpiram to temo!!

Zakaj se gre??

Danes sem si zaradi gluhega profesionalnega košarkarja Mihe Zupana ogledal prvo finalno tekmo v košarki med Union Olimpijo in Geoplin Slovanom,kjer igra tudi gluhi športnik!!Ker me ni zanimal rezultat te tekme ampak sem gledal prav njega in moram napisati,da mi je kar všeč njegov način igranja in potem ni čudno,da je on eden od številnih kandidatov za reprezentaco Slovenije med slišečimi!!Dobro bi bilo,da bi številni gluhi šli spodbujat njega in pa tudi njegovo moštvo in bi on sigurno več dal od sebe….zato pa moramo navijati za Geoplin Slovan in pa njega samega!!
Danes je dal 8 točk proti Union Olimpiji in mislim,da si tudi zaluži večjo minutažo na parketu……samo tako naprej Miha in mu želim čimveč profesionalnega igranja v košarki……..upam,da si bo našel klub v tujini!!

Drugače sem pa bil tudi na ogledu državnega prvenstva v balinanju za gluhe in naglušne v Murski Soboti in se mi je videl igralec iz Trbovlja,ki je bil fenomenalen(igral kot tretji)…..seveda pa tudi čestitke za naslov Trboveljčanom,Celjanom,Kranjčanom itd…Žal nisem sodeloval tega tekmovanja,ker pač nisem nikjer član drugače pa sem jaz ljubitelj tega športa!!
Na spletni strani ljubljanskega društva sem prebral za razna športna tekmovanja s piknikom,kjer pa po vsej verjetnosti se ne bom udeležil(nimam članstva)….zato pa bomo se videli naslednje leto ko bom ponovno med vami in bom tudi sam lahko tekmoval…zato želim obilo zabave na pikniku in pa v raznih športnih bojih!!

lp

iiiiii…..Mihaaa….ja, jst sm tud gledla tekmo….in, praw imaš, full dobro igra ;)) ga skušam posnet…drgač pa je on sam sebi borec in upam, da bom tud jaz borka… :)) samo, ta njihov trener Martič bi moral Zupanu dat malo več priložnosti…sm mela občutek, da je toliko igral ker so imeli visoki igralci veliko serijo osebnih napak…samo on je bil pod vodstvom Iva Sunare najboljši igralec…drugače pa…lahko mu samo čestitam…ko imam čas, ga pridem spodbujat in navijat, a ne v lj…saj sam že to ve :)) čestitke, miha ;)) pa upam, da boš med 12 kandidati za EP…:))

hmmm…jaz bi se tudi rada vklučevala v razne športe, a kaj, ko pa ni časa in sem tako in tako daleč od LJ…ampak ko bom končala SŠ, bom obvezno šla na faks v LJ in bom končno (!!) med gluhimi ;))

lep pozdrav…
maja

jaz tud sm gledala. Lahko smo ponosni

Spoštovani, priznam, da Miha super igra basket. Vendar me zanima nekaj drugega. Kaj si mislite o tem kar se dogaja v vaših društvih(poneverbe, nezakonitosti, zapravljanje vašega denarja, itn.). Namesto, da bi se pridružili debati o tem, razpravljate o Mihi, pa o Eurosongu(kot, da ste ga slišali-brez zlobe), debatirate o nepomembnih stvareh. Tisto, kar pa se tiče VAS in samo VAS pa ostaja nedotaknjeno.

Predvsem me zanima, kaj o tem misliš ti, Basketgirl? Sprašujem zato, ker si ti najmlajša in bo tvoja generacija tista, ki bo morala trdo prijeti za delo, da bo stvari postavila na pravo mesto.

RobertH tudi tvoje mnenje pogrešam-o, pa Keka,da ne pozabim na Jako in vse ostale. Kje ste? Ste se spet kar v zemljo vdrli?

Lep pozdrav

Pozdravljeni Gec!!!

Robert ne bo več pisal o tem kako in kje kaj delajo,ker sam ne morem nič napisati…….Ta,da sem napisal aprila na spletni strani ljubljanskega društva o delovanju murskosoboškega društva oziroma o delovanju tamkajšnjega vodstva nima smisla debatirat!!Na veliko se govori,da me bodo tožili na sodišče zaradi žalovanja in psovanja na vodstvo,ki sem tudi zaradi njih protestno zapustil društvo,dal odpoved kot član UO in kot predsednik športnih aktivnosti!!Ne bom več pisal o tem,ker tako ali tako ne bom dosegel nič ampak bom raje počakal na boljše čase kot jih imajo danes člani!!Kar se tiče napada na razne stvari tako na zvezo kot na ljubljansko društvo pa ne morem sodelovati,ker sem premalo obveščeni oziroma do nadaljnega me ne zanima!!Zdaj sem trenutnobrez članstva le da z mojimi prijatelji se pogovarjam v mestu ali pa po mobitelu!!Bom pa se vrnil nazaj ko bo vse tako kot mora biti!!
To je vse Gec in v mojem imenu te prosim,da prekineš žalovati druge ljudi posebno na g.Veršiča,g.Vugrinec,pa na vodstvo Zveze itd..To se moraš pogovarjati med 4 očmi in ne po forumu!!

To je vse in to velja tudi za Miho,Jako in tako naprej!!

LP

Ponavljam, da stvari podkrepljene z dokazi niso žalitve. Srečno.

Lep pozdrav

Zdravo, Gec…Hmmm…ne razumem, kaj želiš povedati…je pa res, da sem najmlajša tuki…samo bistvo mi povej, kaj želiš od mene izvedet :)) moram pa priznati, da je premalo novosti športov med gluhimi…npr…pri ženskah se največ zanima za odbojko…zakaj ne bi še za košarko? … meni je to zanimiv šport, resda naporen,…samo nekaj novih izzivov bi bilo dobr…

hmmm…glede denarja, kritik in obtožb igralcev, da premalo dobijo denar, to ni moja zadeva…vem, da mene tudi to čaka, ampak moram pa povedati, da ni prav, da zaničujejo gluhe…kot da so nepismeni…to je pa res prav kruto do športne zveze invalidov…vsi smo enakovredni kot normalni ljudje, in ni govora, da bi nas ti ljudje imeli za ponižane…kot da nimamo pojma, za kaj se gre…

jaz sem še res zelo mlada, polna ambicij, izzivov, hočem, da se razvijejo nove kulture, športi…(čeprav sm vedno za to, da se ustanovi gluho žensko reprezetanco v košarki :)), skratka polna novih želja

lep dan…gec, ti pa vprašaj 😉

Dekle, ne deklica iz koša!

Od tebe sem hotel izvedeti samo, kaj si misliš o potegavščinah, izkoriščanju, kršitvah, nezakonitostih Vašega vodstva, ker si , kot si že sama dejala najmlajša tukaj. Pa mi na vprašanje nisi odgovorila. V ostalih temah na tem Forumu sta z Miho začela pravo prerekanje o tem, kdo ima prav.

Miha pusti otroka, ker nič ne ve. Premlada je še. Z njenega vidika ima prav, ti pa malo starejši imaš prav s tvojega. Njo zanima basket in ostali športi, tebe, mene, Edvarda in mogoče še koga pa zanima problematika gluhih in nepravilna potrata denarja, ki ga država nameni za potrebe le-teh.

V drugem odstavku njenega prispevka lahko prebereš, da se deklica prebuja in, da je nekaj grankih izkušenj že pridobila-spoznala. Počasi se bo začela zavedati v katerem grmu tiči zajec(DON). Upamo le lahko, da ne bo prepozno.

Zato še enkrat, ne prerekaj se z otrokom. Pametnejši(v tem primeru TI) popusti. Sedaj pa naprej v boj na stare fronte, ker novih sovražnikov ne potrebujeva ne ti ne jaz. Starih je dovolj.

Pošlji oblikovano (06-06-05 14:25)

Lep pozdrav

hmmm…v mojem klubu, kjer treniram, ne dobivam denarja…ker je ta klub pač namenjen temu, da vsak uspe kot poklicni športnik (košarkaš)…ampak glede izkoriščevanja, potegavščin…če bi kdaj to naredili zame, sem pripravljena pritožiti…kot pri EP v košarki…in Olimpiada v AUS…so ti naši košarkarji dobili malo denarja…to ni pravično…borili so se za svojo državo, za svoje zveste navijače in zase, da so nekaj uspeli…pa ti treningi…ko se vozijo tja z busom ali z avtom…vse je tukaj denar, kjer iz svojega žepa ali žepnine sami plačajo..seveda pa mora država oz. ministrvstvo za šport vrniti…kako pa bomo živeli brez denarja?!? ne gre…vse je v glavi…””ti gluhi nimajo pojma, kaj pomeni denar, pa jim raje dajmo malo denarja, bla bla bla””…ampak enkrat jim bo srečala pamet…samo večkrat je treba pokazati iz Zveze invalidov na ministrstvo za šport, da smo gluhi enakovredni kot normalni..in plača mora biti ista!

lp

p.s. hvala gec za tvojo zaupanje…branim pa se lahko sama, nisem otrok, ampak že odrasla ;)) saj np…

Pošlji oblikovano (06-06-05 13:59)

Danes je državno prvenstvo v malem nogometu,ki je v Ptuju!!Kdo bo po vašem državni prvak???Ugibajmo ………

Po mojem naj bi bil Kranj!!

Prosim,da kdo od forumovcev napiše točen odgovor iz državnega prvenstva!!!

ZGNL (Zavod za gluhe in naglušne Ljubljana), če seveda nastopa!

RobertH, Alex, letošnji prvak je PTUJ!!! 2. mesto je Kranj, 3. mesto Celje, 4. mesto Maribor,… Bilo je prijavljenih 7 ekip. ZGNL (zavod) niso bili na državnem prvenstvu. Lep pozdrav!!!

Flecker!!

Čestitke Ptuju za naslov…no so pa Ptujčani zelo močni!!Finale bi bil zelo zanimiv ane flecker!!

Tudi jaz čestitam Ptuju za naslov! Če bi pa ZGNL nastopal, bi pa oni bili najboljši, saj zmagujejo povsod, kamor gredo.

Hehe, ZGNS ne bodo imeli možnosti zmagati, ker so tiste prve trije ekipe bolj močnejši. Samo pri košarki pa lahko dokažejo. Ne vem kak je bilo na finalu, ker nisem bila tam. So pa mi povedali, da je bila kar napeta tekma. RobertH, blizu si tam doma v MS, zakaj pa nisi šel malo gledat in se družiti s prijatelji?

Včeraj je bil delovni dan za mene in nisem si mogel ogledati,drugače bi seveda šel na tekme!!

lp

ma Ptujčani imajo res močna ekipa. Na žalost nismo nastopili naša društva Koper.

Bravo, zdaj pa na balinanje, pa na špricer.

Lep pozdrav

Čuj ti, Gec!!! Ne zameri, če vam rečem, da nimate olike!!! Gluhi naj se športamo in srečujemo, kaj naj bi mi počeli doma. Mi ne moremo biti aktivni med slišečimi, zato nas vsakič veseli ko katero društvo organizira športno srečanje, da se potem udeležujemo pri športnih aktivnostih, kasneje pa druženju! Vsaj pri tem mi sprostimo ob vsakdanjem težavu, ovire, … Skratka, ne govori tako, kot da mi živimo za šport in pijančevanje!!! Drugič bodi vsaj razumevajoč do naše aktivnosti. Saj ti sam sploh ne veš kako je biti gluh in biti v enaki družbi!!!

Pošlji oblikovano (13-06-05 18:34)

Čuj ti, Flecker!

Kaj bi zameril, če krepko daš, krepko prejmi, kajne?

Proti Vašemu športanju in druženju nimam čisto nič. Verjel-a ali ne, še podpiram ga. Roko na srce je to edini način kot si sam dejal-a, kjer gluhi lahko pozabite na težave. Imam pa samo eno vprašanje.

Ali ne bi bilo boljše, ko bi se enkrat raje zbrali in se odločili narediti konec barabijam, ki jih delajo eni in isti ljudje iz Vašega vodstva?

Glede na to, da ste imeli nogometni turnir, je lepo, da se proslavi zmago. Ob takih trenutkih pa se tudi nazdravi, kajne. Če bi v mojem prispevku, nad katerim se počutiš prizadet-a, izbral vodo, bi me napadel-la, da taki reveži že niste in si ne bi mogli privoščiti kozarca vina, če pa bi omenil vino, bi me ozmerjal-a, ne samo z neolikanostjo, temveč tudi z žaljenjem gluhe populacije. Zato sem izbral “špricer”.

Pa sem ugotovil, da sem ga pokakcal. Toliko o moji neolikanosti.

Pošlji oblikovano (14-06-05 11:09)

Lep pozdrav

New Report

Close