Živjo!
Jst mam en čist neumesn vprašanje, sploh ne vem, če spada sem.
Že od kar vem zase, imam ful športno postavo, vse povsod same mišice, noge, trebuh, hrbet,široka ramena itd, pa sploh se ne ukvarjam s športom. A je možno, da sem to podedovala po fotru, ki ima tud tako postavo? Res me vsi sprašujejo, kaj treniram, jst pa nič ne delam!
No fora je v tem, da bi se rada ukvarjala s športom – kolesarjenje, rolanje…- pa si ne upam, ker se ful bojim, da bom pol kt kšna bodybuilderka 🙂 ! Že zdej me mot, ker imam tako postavo in si sploh ne morm prvoščit kšne oblekce.
Pa še neki, a ma kdo kakšen nasvet, kako lahko tako postavo izkoristim? Rada bi bla kakšna inštruktorca fitnessa, sam ne vem kako to postaneš.
A ima kdo kšne koristne informacije?!?
Če bi se podala v te vode, bi mi moja športna postava prov pršla.
Hvala in lp!
Oj!
Zakva pa dolgcajt!?
Jst to resno sprašujem, kaj morš narest, da si lahko inštruktor fitnessa???
Če že imam tak gištel, bi se rada vsaj kej ukvarjala s športom v življenju. Tud moj oči se in se ima prov dobr. Sam on je mojster karateja, tko da nima kšne veze s fitnessom.
Klara, drugač pa men osebno ni všeč, da sem vsa razbacana, da še ene pametne oblekce ne morem oblečt! Al pa kšni ženski sandalčki, definitivno odpade!
No name, tkole pa ne vem, če se bova kej zmenila, sej še to ne vem, a si tip, al ženska 🙂 !
Zdj pa res, a ima kdo kšno pametno informacijo, kje bi lahko dobila kakšen job, ki vklučuje šport in kakšna izobrazba je potrebna?
Hvala in LP!
na http://www.mojtrener.com mal poglej-je en člank o tem, vsaj mislm da je še….
Zjutraj, ko sem se bril sem v ogledalu videl tipa;)
Kar se tiče tvoje želje o tem, da postaneš fitnes instruktor, hm.. Kakor je meni znano so po fitnesih instruktorji ljudje, ki so se ali pa se še ukvarjajo s športom, nekateri z ‘bildanjem’. Ti ljudje so tam, da ti razložijo nekaj o ogrevanju, zgorevanju maščob, raztezanju, vadbi na napravah, vadi na utežeh, kako določiti max. pulz, ko delaš na aerobne vaje..itd. Redki so fitnesi, ki imajo res dobre inštruktorje. Biti dober inštruktor ne pomeni le to, da obvladaš vse kar sem prej napisal. Dober inštruktor veliko ve o zgradbi in delovanju človeškega telesa. Zna ti pravilno svetovati, da ne pride do poškodb, zna svetovat o prehrani, zna ti določit urnik treningov…
Nekje sem našel, da tečaje za fitnes vaditelje organizira Fitness zveza Slovenije, poskusi na telefonu: 01 729 11 56.
Lep dan
Tečaje za inštruktorja aerobike in fitnessa organizirajo na Fakulteti za šport, AFA v Mengšu ( http://www.afa.si) ima tudi tečaje.
Lp.Andreja