Športna mlečna kislina
Dober dan!
Moja triletna hči je alergična na mleko in čeprav ji pri testu niso našli kakih visokih vrednosti, ima na kar koli iz mleka (beljakovine, bakterije, kislina …)hude reakcije. Enkrat mi je reagirala celo na neki zeliščni sirup, v katerem je bil kalcijev laktat … Zadnjič je imela spet hude krče v trebuščku, jaz pa nikakor nisem mogla ugotoviti, da bi jedla kaj posebnega (mimogrede, imamo jo doma in imamo res pregled nad njeno prehrano). Je bila pa dan prej na daljšem izletu in je bila precej utrujena, zdržema je hodila kaki dve uri. Ali je mogoče, da bi imela reakcijo na mlečno kislino iz mišic? Ne vem, kje nastane alergijska reakcija na živila in kako se presnavlja mlečna kislina iz mišic. Mi lahko to kdo razloži? Hvala in lep pozdrav vsem!
pozdravljena, malo si mi dala razmišljati o tej mlečni kislini…. moja hči je močno alergična na mleko ampak te povezave še nisem odkrila, je pa res da dobi izpuščaje po predelih kjer se znoji ali pa če se polula… tako da mora obstajati povezava z lastnimi izločki;
mlečna kislina (seveda ne kravja:) nastaja v mišicah ob razkrajanju sladkorjev, ki jih mišica potrebuje za delovanje, izloča se v kri – sicer razpadajoča! Svetuje se veliko tekočine za čimhitrejše izločanje……
upam, da sem ti kaj pomagala in čimmanj “muskelfibra”
lp, T.
“Muskel fiber” nima nobene veze z alergijo na kravje mleko. 3 leten otrok, ki hodi 2 uri ima “muskel fiber”. Ker toliko star otrok še ne zmore natančno lokalizirati bolečine, jo zelo rad opisuje kot bolečino v trebuhu.
Kisla repa in kislo zelje napenja in črviči tudi odrasle. Normalno je da 3 letnik po tej hrani opisuje bolečine v trebuhu, ponavadi tudi dobijo rahlo drisko – neprebavljeno zelje in repa. Mlečne kisline ni v repi in zelju, tudi kravjega mleka ne.
Prepotena kožna guba, polulana koža je krasno gojišče za bakterije, ki povzročajo vnetje kože. Zadeva nima veze z mlečno kislino in s kravjim mlekom. Higiensko urejena koža je čista in suha.
Povezave kislo zelje – muskel fiber – prepotena,polulana koža – alergija na kravje mleko nisem našla. Naj poskusi še kdo !
draga *čebela,
mislim da si malo narobe razumela povezavo med alergijo na kravje mleko in izpuščaji na mestih kjer se otrok poti oz. po predelih, ki jih je polulal! Te povezave verjetno ni, menin pa da gre za lastne izločke (med katere spada tudi mlečna kislina, ki razpada v mišicah in se izloča v kri), ki so za kožo alergika definitivno veliko breme in ni potrebno da je koža neurejena, da bi prišlo do vnetja z bakterijami!!! Moja hči dobi izpuščaj vsakič, ko ji uide kakšna kapljica urina po stegnu, pa je sicer koža higijensko urejena…..
lp, T.