Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Spontani splav in zanositev

Spontani splav in zanositev

Pozdravljeni.

Mene pa zanima 8.10 sem imela spontani splav  za bolse ciscenje so so mi dali  pod jezik raztupit tabletko Topogyne 400g. Menstruacijo sem imela do 22. 10  po tem sem imela nezasciten spolni odnos, ker sem si zelela takoj zanositi danes 25.10 sem imela kontrolo pri ginekologu in me je cisto prestrasil da po tej tabletki nesmem zanositi 3 mesece da je lahko otrok prizadet. Baje se do ovulacije ni prislo po njegovi uceni naj bi hmalu. Sedaj me pa zelo zanima ali resnicno tablete povzrocijo lahko kaksno okvaro na naslednjem otroku ce bi slucajno zanosila v tem mesecu. Ali moram res cakati dougih 3 mesece. Hvala za odgovor

zaradi zdravila ni treba čakati 3 mesece. Priporočam pa, da je med splavom in zanositvijo vsaj 1 ciklus, da se povsem obnovi maternična sluznica in se tudi maternica povsem opomore in vrne v izhodiščno stanje.


Pozdravljeni,

jaz sem imela nedolgo nazaj spontani splav v 10.tednu nosecnosti. Razlog naj bi bila kromosomska napaka pri razvoju ploda. Moja ginekologinja pravi da je to zgolj nakljucje in nic drugega, vseeno bi zelela omenit eno situacijo in vas vprasat za mnenje. Ko sem bila na morju (v casu ko bi morala dobiti menstruacijo in je zamujala) je bilo zelo vroce vca 40 stopinj vsak dan. En vecer ko sem sla spat mi je bilo nenormalno vroce..vrocine nism imela, mislim da sem imela bazalno temperaturo mocno povisano..nisem se mogla ohladit dokler nisem spila mrzlo vodo iz hladilnika..verjamem da so bili krivi hormoni ampak ne v toliksni meri..Ali je mozno da sem se pregrela in je lahko tudi to vplivalo na poznejsi splav?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Tinka

spoštovani,

odgovor je jasno, ne. zakaj? Ker se telo pri zdravem človeku izjemno dobro uravnava in naraste nad 37 stopinj le takrat, ko se 2pokvari” oziroma “prestavi” nastavitev telesne temperature, kar se praviloma zgodi le ob odzivu telesa na generalizirane infekcije, dehidracijo ali odpoved centralnega živčevja iz drugih razlogov. Seveda ste se lahko počutili slabo in vam je bilo vroče, ampak to je subjektiven občutek. Neodvisno od tega pa se tudi ob prebolevanju infekcij in večdnevnem dvigu telesne temperature tja do 39 st. C le zelo redko zgodi, da bi to bistveno vplivalo na nosečnost. Tako zelo občutljiv torej zarodek ni.


New Report

Close