Najdi forum

Pozdravljeni !

Star se, 47 let. Pred nekaj leti sem bil na pregledu pri ortopedu zaradi ponavljajočih se hudih bolečin v križu (dvakrat sem pri splošnem zdravniku dobil ‘blokado’.
Ugotovljena je bila ‘… v obeh polstranskih projekcijah prekinitev istmusa L5-S1’ in postavljena diagnoza Spondylolisis L5. Ortoped je menil, da je vzrok okvare padec v starosti 3 do 4 let, vendar se nihče v družini ne spomni, da bi do tega tudi res prišlo.
Od takrat sem zmerno telesno aktiven, precej sem zmanjšal težo (višina 178cm, teža 72 kg), zadnja tri leta se redno ukvarjam tudi z jogo.
Občasno me je predel križa sicer večkrat bolel, vendar bolečine niso bile močne in so minile v nekaj dneh.
Zadnja dva meseca pa se predvsem zjutraj pojavljajo vsak dan in redko minejo do večera. Zjutraj so kar zoprne, čez dan pa precej manj.
Ali manualna terapija lahko pomaga pri tovrstnih težavah ?

Hvala za odgovor.

Optimist

Pozdravljeni,

Najprej se opravičujem za pozen odgovor – problem je bil računalniške narave, kjer nisem ravno mojster.
Glede na to, kar ste povedali, je možno, da vaše bolečine izvirajo zaradi preobremenitve telesa. Predvsem kar se tiče joge sem že večkrat povedal, da je to odlična preventivna vadba za zdravo telo, ob bolečinah pa jo odsvetujem, saj lahko naredi več škode kot koristi.
Seveda je najboljša varianta zdravljenje z manualno terapijo, po zdravljenju pa je ponovno možno izvajati jogo in ostale dejavnosti.

Lep pozdrav,

Najlepša hvala za odgovor.

Optimist

New Report

Close