spondiloza
Na slikanju hrbtenice, ki me stalno boli, so mi ugotovili:
Korpusi so normalne višine.
S-skolioza torakalne hrbtenice
Robni osteofiti pokrovnih plošč vratne in th hrbtenice.
dorzalni v nivoju C5/C6
Unkartroza v višini C5,C6
incipientni znaki spondilartroze v nivoju C6/C7.
I.v. prostora C4/C5,C5/C6 sta zožena.
MNENJE: Spondylosis deformans vert. cervicalis
Spondylosis vert. thoracalis
Zanima me namreč kako naprej, kako živeti s tem, ker me neprestano boli, najbolj pa zjutraj ko vstanem. Moj zdravnik bi mi dal samo tablete proti bolečinam. S tem se vzroka ne odpravi. Kako naj se pozdravim? A bi pomagaloi, če bi šla tudi kl ortopedu? Mislim pa, da imam nekaj narobe s kalcijem, ker imam tudi kalcinacijo v ramah ter lumbalgio terlumbalna lordoza z diskretno nakazano spondilartrozo L/S prehoda ter neki H. vozlički na prstih rok v prvih sklepih (artroza?).
Stara sem 39 letin prosim povejte mi kako naj temu naredim konec? 4 ure deklam na rčunalniku, drugače imam stoječe delo. Prej pa sem 17 let delal za računalnikom.
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
Vse opisane spremembe tako v predelu vratne hrbtenice, ledbene hrbtenice in t.i. Heberdenovi vozliči na prstih rok so degenerativne narave in jih žal ni možno odpraviti oz. pozdraviti. Težave lahko ublažimo z ustrezno fizikalno terapijo in rednim izvajanjem naučenih vaj. Pomembno je tudi, da se izogibamo delu v dolgotrajni prisilni drži ter prekomernim fizičnim obremenitvam v smislu dvigovanja težjih bremen. Nekoliko ob tem pomagajo tudi nesteroidni antirevmatiki.