Spomin vode in infopatija
Pozdrav vsem!
Vse, ki vas zanima, kako razlagamo fenomen “spomin vode”, homeopatijo in/ali infopatijo ter najnovejše raziskave na tem področju, je poljudno in izčrpno opisano v nedavni prilogi Znanost časopisa Večer (sreda, 2. julij 2008) pod naslovom Še neznana narava vode (Infopatija-odkrivanje skrivnosti vode in koristi za človeka).
članek je napisan super, z veseljem sem ga prebrala, ker je na poljuden način potešil mojo radovednost.
Zanima pa me še vaše mnenje o japoncu z imenom: masaru emoto. Mislim, da je napisal knjigo: sporočilo vode. kaj menite o njegovih tezah oz. raziskovanjih?
on je zamrznil celice vode in jih opazoval pod mikroskopom. slike zamrznjenih celic so se bistveno razlikovale, ko je ta voda dobila informacijo (najprej je skupina meditirala, potem pa je to naredil le z listkom s sporočilom, ki ga je nalepil na steklenico in potem so mimo hodili ljudje). no, sem le laik in morda sem se kaj narobe izrazila.
v glavnem zanima me vaše mnenje o tem.
Pozdravljena,
Zelo dobro vprašanje, tudi nas so njegove knjige pritegnile tako, da smo njegove poskuse poskušali ponoviti. Kolikor nam je znano, so jih tudi v nekaterih resnih laboratorijih poskušali ponoviti. Pri tem pa se je žal izkazalo nekaj, kar vedo vsi strokovnjaki, ki se ukvarjajo s kristali, namreč strahotna neponovljivost posameznega kristala tudi pri najbolj strogo kontroliranih pogojih. Vseeno koliko enakih kristalov v enakih pogojih pripraviš, tudi dva ne bosta popolnoma enaka. Dodatne nečistoče v vodi pa proces kristalizacije še bolj motijo. Masaru je moral narediti na tisoče kristalov, da je dobil nekaj lepih. Pri nas smo dobili najlepše kristale pri čisti destilirani vodi, pri vseh drugih tipih vode so bili slabši in bolj ali manj deformirani. Seveda verjamemo, da različni tipi informacij lahko vplivajo oziroma motijo proces kristalizacije, da pa je oblika kristala povezana s tem za kakšen tip informacije gre oziroma ali gre za dobro ali slabo vodo, pa je žal bolj umetnost kot znanost. Ima pa njegovo delo morda vrednost v smislu, kako ljudi pritegniti in seznanjati s tem področjem.
Knjigo Messages from water sem ravnokar prebrala in moram priznati, da je neverjetno zanimiva. Ne samo to, da so delali raziskave vodnih kristalov na razlicnih koncih sveta in s tem analizirali kakovost, temvec tudi to, kako se njena vsebnost odziva na nase afirmacije. To pomeni, da je nasa moc misli tako zelo mocna, da lahko vplivamo na kakovost vode. Tudi razlicne zvrsti glasbe imajo ta ucinek. Nase telo sestavlja 70% vode, prav tako ima nas planet 70% vode, iz cesar lahko sklepamo veliko in drzno, da lahko sami vplivamo na kakovost vode ze samo z nasimi pozitivnimi mislimi, s katerimi usmerimi kozmicno (univerzalno, prana, chi, qi,…) energijo. Cudovita knjiga!
Forum je zaprt za komentiranje.