Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija spomin

spomin

Pozdravljeni!

Sem študetka in imam težave s spominom in koncentracijo. Mnogokrat, čeprav me tema zanima, kar odplavam stran, po drugi strani pa si zelo malo zapomnim. Predvsem je problem v tem, da se nekaj naučim, nato pa zelo zelo hitro pozabim. In to se ne nanaša samo na učno snov, temveč tudi za čisto vsakdanje pogovore. Po drugi strani pa si nekatere stvari zelo dobro in hitro zapomnim. Problem imam tudi s tem, da si nekatere stvari enostavno zapomnim, so mi lahko razumljive, med tem ko si nekaterih sploh ne morem oziroma jih nikakor ne uspem razumeti. Pa ne gre za težavnost pri snovi… Tega problema nisem vedno imela, včasih sem si zelo hitro in zelo dobro vse zapomnila (tako se tudi spomnim ogromno stvari iz otroštva, od starst 2,3 let dalje). Zanima me ali je s homeopatjo možno pomagati pri takšnih stvareh?

No, težava je prav nenavadna in kdorkoli bi želel stvar razložiti s patofiziološkimi mehanizmi, bi imel veliko težav. Prednost homeopatije je, da stvari ni treba razlagati. Posnamemo samo vse simptome in jih poskušamo čim bolj zdiferencirati, pa predpišemo zdravilo, ki je tej totaliteti najbolj podobno. Pri vašem primeru nas zanima, katere so tiste informacije, ki ostanejo, katere se izgubljajo, kaj je skupno enim in drugim, pa seveda če je kakršenkoli vzrok za stanje. Koliko časa že to traja, kaj se je pred tem zgodilo – lahko je psihični šok, travma, toksini, močna zdravila, huda akutna bolezen ali kaj drugega. Pogovorimo pa se tudi o drugih morebitnih simptomih drugje v telesu.

Menim, da je smiselno poskusiti s homeopatijo. Res pa si ne bi upal garantirati, da lahko zadevo zagotovo pozdravimo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Najlepša hvala za odgovor! Menim, da bi to lahko bila posledica nekaterih zdravil, ki sem jih morala jemati zaradi kronične bolezni. Bom poskusila s homeopatijo in javim kakšni bodo rezultati.

Veste kaj,
jaz sem prepričan, da je to to. Vem po svojih izkušnjah in izkušnjah mojih učiteljev. To lahko dela samo “nedolžna” kemija. Problem šolske medicine je, da paradigma ni tako umerjena, da bi se jo dalo prepričati, da ni vse tako, kot trdi, da je.
In še nekaj se mi zdi, pa ne vem, ali bi vam povedal. Pa bom. Dvomim namreč, da se motnjo da popraviti. Je najbrž prepozno.
A poskusiti je vredno. Predvsem pa je treba zagrabiti temeljno bolezen, kronično motnjo, ki vam je pripeljala nasproti to kemijo.
In, lepo vas prosim, zaupajte mi generično ime osumljenega zdravila oz. zdravil.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close