Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina spolovilo

spolovilo

Pozdravljeni,
Ker pri ginekologu in venerologu ne dobim odgovora, se obračam še na vas. Že leto in pol me muči srbeče, pekoče in boleče spolovilo. Vse se je začelo z nedolžnimi glivicami, ki se jih nisem znebila kar pol leta. Med tem in po ozdravljenju le-teh pa me je vseskozi vzporedno spremljalo zbadanje in pečenje po spolovilu, ki pa sigurno ni bilo glivičnega vzora (glivice sem imela že kdaj prej in srbijo drugače). Glivice sedaj že 1 leto uspešno odganjam, težave spolovila pa ostajajo. Bris na patogene bakterije vedno pokaže prisotnost črevesnih bakterij (E. coli in fecalis) in streptokoka agalactus. Koža spolovila je razdražena, rdeča, nekaj časa tudi malo razjedena. Ginekologinja pravi, da imam nizko odpornost, saj načeloma te bakterije ne povzročajo težav. Vsaj ne srbečice. Dermatovenerologinja pravi isto. Šestkratno zdravljenje z antibiotiki bakterij in simptomov ne ozdravi. Naj povem še, da so se težave začele ko sem kolesarila brez spodnjih hlačk v kolesarskih obloženih hlačah. Kot, da bi si naribala sluznico, ki si več ne opomore. Kot zanimivost pa še: vse težave izginejo v času menstruacije ali temnih izcedkov. Kot da bi sluznici ugajal bolj alkalen pH. Premišljujem celo, da je vzrok v kožni spremembi in ne v bakterijah. Ves ta čas sem pod velikim stresom. Ali lahko stopim še do osebnega zdravnika, da mi predpiše kakšno mazilo izključno le za srbenje in poskusim še to? Stara sem 28 let. Hvala. Mirjam

Spoštovani!

Opustite izpiranje nožnice, ne uporabljajte tekočih mil in če je le mogoče ne uporabljajte lokalne kontracepcije. V lekarni kupite vložke z mlečno kislino, ali si v skrajni sili pomagajte z navadnim jogurtom. Dajajte si jih po trikrat na dan. Sluznica je zaradi okužbe (lahko je zaradi drgnjenja na kolesu prišlo do prehoda črevesnih bakterij v nožnico in spremembe pH, kar povzroča neprijetnosti).

Za občasno in kratkotrajno lajšanje pa bo najbrž treba uporabiti kakšno glukokortikoidno kremo – vendar re le takrat, ko bi človek ponorel od neprijetnih občutkov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor. Kaj pa menite na “homeopatsko” zdravljenje z lastnim urinom? Da si spolovilo umijem z lastnim urinom, najbolje z jutranjim? Mnogi so si namreč na tak način umirili aknasto, lišajasto kožo na obrazu. Ko z vnašanjem lastnih bakterij vzpodbudiš svoj imunski sistem, da začne s tvorjenjem protitelesc in s tem vzporedno pozdravi še ostale težave? Hvala. Mirjam

Spoštovani!

Z urinom jaz ne bi pacal, saj za to ni nobene potrebe. Včasih so ga uporabljali, ker je bila to edina sterilna tekočina, ki so jo poznali. Pri uporabi v nožnici pa nima nobene logike, razen te, da bi povzročal kislo okolje, hkrti pa je v njem cel kup odpadnih snvi, ki ne sodijo v nožnico. Če ste tako homeopatsko naravnani, raje uporabite jogurt.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close