Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Seksologija – želiva si spolnosti SPOLNOST V STAROSTI, penis uplahne

SPOLNOST V STAROSTI, penis uplahne

Medo dva
Naslov: penis med odnosom uplahne.

Medo-sprašuje

Imam 69 let,soproga 65 let. Skupaj sva 50 let. Spolnosti se nikdar nisva odrekala, vendar sva bila oba za akcijo in to ob katerekoli uri.
Vendar pa nama nekaj mesecev ne gre ravno od rok. Nekako ne dokončam stvar, ker mi “ga” prehitro zmanjka, pa tudi malo več rabim kot nekoč, da dokončam stvar. Soproga pa prej konča in potem “to” ni več “to”.
Ali mi mogoče nagaja to, da, če se prehladim in me zebe v noge, opazim da mi hoče uhajati po neka kapljica iz mehurja; ali mogoče, ker imam sladkor na gornji meji 6,1 ali včasih do 7. Ne znam si razlagati zakaj kar v parih mescih takšna sprememba. Pred letom sva kar redno vsaj dvakrat tedensko imela “kondicijske vaje”, zdaj pa ne gre.
Se zahvaljujem za vsako mišljenje in nasvet!

Lep pozdrav Medo

Spoštovani!

Opravičujem se, da ste na odgovor morali čakati nekaj več časa. Morda sem z odgovorom odlašal, ker do vaših let s svojimi izkušnjami lahko izrazim le spoštovanje.
Vaše pismo moram najprej pozdraviti še z drugim posebnim spoštovanjem, saj odpirate temo seksualnosti v poznejših letih, ki ni prav pogosta. Ne v medijih ne v vsakdanjih pogovorih. Najprej sem vam hvaležen zaradi poguma in zaupanja, drugič zaradi zgleda in živosti, ki jo izražate.

Glede zdravstvenih indikacij vsekakor na prvem mestu svetujem pogovor s splošnim zdravnikom ali z urologom.

Ostalo so mnenja glede dinamike medsebojnega odnosa.
Najprej, kaj pravijo v literaturi? – žal so mi dostopni le ameriški avtorji.
Med domačo literaturo sem zasledil članek dr. Ziherla: http://vestnik.szd.si/st08-s3/69-71.pdf
in povzetek ameriške študije v reviji Kakovostna starost: http://v2.inst-antonatrstenjaka.si/tisk-clanek.asp?ID=442

O seksualnosti v starejšem razvojnem obdobju, možnih spremembah in novih možnostih pa si lahko preberete moj zapis pod naslovom »SEKSUALNOST V STAROSTI« na:
http://vezal.si/vezi/

Upam, da vam bo kakšen namig prišel prav, še bolj prav pa bi verjetno prišlo mnenje koga, ki bi bil pripravljen deliti lastne izkušnje na to temo.

Kar velja vselej in želim tudi vam – ne predajte se in vztrajajte, z obilo energije in dobrega upanja.

Vse dobro vam želim,

New Report

Close