Najdi forum

Za vas imam vprasanje za katerega ne poznam vec resitve. Sem v zvezi 10 let imava 2 otroka. Smo na zunaj lepa prikupna druzinica z vzponi in padci vendar se najina partnerska zveza pocasi krusi. Namrec zadnje pol leta imava minimalno spolnosti, se ko je opcija najde kup drugih razlogov oz se mi ne posveti. Nimam vec idej kaj lahko sploh se naredim, ko se pogovarjava o tem mi pravi da ji enostavno vec ni, kako je to mogoce? Smo moski res toliko drugacni in vedno nepoteseni? Orgazme redko dozivlja, ko imava odnose pa ce prideva do neke prve tocke jo po tej tocki mine oz vec enostavno ne zeli. Nevem kaj delam narobe trudim se vedno, pomagam vsepovsod kjer me rabi oz kjer sem lahko koristen. Samozadovoljuje se ne oziroma vsaj pravi, da se ne… Ce ima drugega nevem, ne bom trdil, ampak sicer dvomim. Kaksen pameten nasvet?

Spoštovani,

iz vašega zapisa lahko zaključimo, da sigurno obstajajo določeni razlogi za spremembo vedenja pri partnerki. Ali so praktične narave ali psihološke ter ali zavedni ali nezavedni, pa ne vemo, ker ne poznamo partnerkine strani zgodbe. Najbolj učinkovito se bosta zadeve lotila, če si bosta organizirala nekaj ur partnerskega svetovanja. Sprememba vedenja bi lahko bila posledica marsičesa. Ustrezno ste že sami pomislili ali na samozadovoljevanje ali varanje. Pogosto pa so razlogi drugje. V utrujenosti, v drugih težavah v partnerstvu, v določenih nezavednih vsebinah povezanih z zgodnjim otroštvom itd. Ena možnost bi bila, da ne govorita istega jezika ljubezni. Predlagam vam knjigo 5 jezikov ljubezni.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Pozdravljeni,

S partnerjem sva v zvezi 6let. Letos se tudi poročiva. Kmalu bo prišel čas tudi za družino. Težava pri nama pa je spolnost. Partnerju ni do spolnosti, vedno ga moram prositi, da imava spolni odnos. Ni mi, da bi spolni odnos iskala kje drugje, ker se v vsem drugem ujameva in se imava lepo. O tem se tudi pogovarjava, ker sem jaz zaradi tega včasih žalostna in mu je težko ko me vidi takšno. Vesela bi bila da bi imela spolnost vsaj 1x na mesec brez prisile. Partner je šel tudi na odvzem krvi, pregled spolnih hormonov. Vse je ok, nekje na spodnji meji ref. Vrednosti. Razmišljava, da, če se ne bo spremenilo (verjetno se ne bo) bova obiskala psihoterapevta za spolnost, partner pravi konec leta, če ne bi šlo na bolje. Zmanjšanj libido ima že dolgo, tudi z izražanjem čutstev…

New Report

Close