spolnost in kontracepcija
Imam probleme v spolnosti pa ne vem kako naj se jih rešim. Gre za to, da pri spolnosti že odkar seksm nisem doživela pravega orgazma. Vedno sem si pomagala sama, saj je bilo tudi ok, ampak je pa partnerja pošteno ˝matralo˝ zakaj je to tako. Sedaj pa se je začelo pojavljati tudi to, da se niti sama več ne morem zadovoljit, ker nič več ne čutim če se samozadovoljujem. Resnično ne vem več kako naj si pomagam, s partnerjem se o tem pogovarjava pa ne najdeva rešitve. Jemljem kontracepcijske tablete že 2 leti, in mislim da vplivajo na moj libido ne vem pa če so ravno te glavni krivci za moje probleme? je pa moj problem tudi ta, da se navlažim samo na začetku, potem pa kar naenkrat postanem suha in si morava pomagat z lubrikantom, ki pa me peče (vsakega ki sem ga do sedaj imela). Ker sem še mlada (22) me malo vseeno skrbi kako bo to,če bo šlo tako naprej. Otrok še nimam. Mi sploh lahko kdo pomaga?
KT res lahko pri nekaterih zmanjšajo željo po spolnosti, povzročijo pa lahko tudi relativno sušo v nožnicii in s tem neprijetnosti pri spolnosti.
Dobro bi bilo izključiti tudi vnetje nožnice in se pogovoriti z ginekologom o morebitni menjavi KT za kako drugo kombinacijo hormonov.
Predlagam obisk pri ginekologu.