spolnost
Lep pozdrav!
Kar mislim povedati mi bo lo zelo teko iz ust, a vendarle bom poskual! Probleme imam s svojo samozavestjo, predvsem kar se tiče biti moki! Ko sem bil majhen sem se oblačil v krila, igral s punčakami in imel preteno dekleta za prijateljice! Konec osnovne ole sem se zaprl vase, saj so me vsi zafrkavali, da sem punčka… To me je zelo prizadelo! Sedaj opaam, da ne morem navezati pravih stikov z dekleti, saj imam vedno občutek, da me ne bo hotela zato, ker sem se oblačil v krila… (pa čeprav sem zaljubljen vanjo)! Tudi z drugimi ljudmi ne znam navezati pravih stikov! Tudi nisem e razvozlal svoje spolne identitet, čeprav se po večinoma nagibam k moki spolni identiteti, a me vseeno dogodki iz preteklosti vlečejo k razmiljanju, da morda pa mi ne bo uspelo doseči biti moki v pravem pomenu besede! Zanima me kako okrepiti svojo moko samozavest! Ali bi mi obisk pri psihiatru pomagal ali ne (ali sploh obstaja reitev za to?)? Kako bi zgledala terapija in ali bi mi predpisal kakna zdravila? Zanima me e koliko v povprečju stane en obisk pri psihiatru?
Spoštovani Mat!
Vsekakor se oglasite pri psihiatru. Za vašo težavo bo najkoristnejša psihoterapija, pri čemer v začetni fazi tudi ni izključena morebitna uporaba zdravil. Najuspešnejša oblika zdravljenja je v skupini, zato se pozanimajte, ali vodi psihiater, h kateremu ste namenjeni tudi skupino. Načelno zdravljenje pri psihiatru s koncesijo ne zahteva plačila, le urejeno zdravstveno kartico.
Mogoče se nisem obrnila na pravo osebo, vendar bi bila zelo vesela, če bi mi pomagali. S fantom sva skupaj že 8 let. Zadnje 2 leti opažam, da je minila želja po sexu. Včasih nimava spolnih odnosov tudi ves mesec. Naj povem, da imam fanta zelo rada, vendar vidim, da že zgublja potrpljenje. Nekje sem slišala, da moraš preveriti količino “testosteroma”, nisem prepričana, če se tako imenuje.
Lepo prosim, pomagajte mi, situacija je že zelo resna
Spoštovana Tatjana,
niste napisali, koga je minila volja po seksu in v čem se to kaže, redki spolni odnosi, kot jih opisujete, ne pomenijo, da je minila volja do seksa, je pa taka frekvenca za nekatere pare povsem sprejemljiva. Razčleniti bo treba vse dejavnike, ki se kakorkoli dotikajo vajinega razmerja, definirati želje obeh za sedanjost in prihodnost, jih uskladiti z možnostmi in pretehtati smiselnost vajinega nadaljnjega sožitja. Tako vam pišem zato, ker se tako kompleksna težava, kot je vajina, ne da reševati dopisno,saj bosta strokovnjaku, ki ga bo vsekakor treba obiskati, morala odgovoriti na številna vprašanja v zvezi z vajinimi navadami in načinom življenja.Testosteron je moški spolni hormon, katerega pomanjkanje lahko spremlja zmanjšano spolno željo, vendar je ob slabši spolni želji njegova koncentracija v krvi lahko tudi povsem normalna.Kot sem že rekel,potreben bo obisk pri psihiatru,saj ima vajin problem morda zgolj psihološko osnovo.