spolnost
Sva starša dveh malih otrok. Imamo urejeno držinsko življenje. Obremenjeni smo predvsam z časovnim tempom, usklajevanjem delovnega časa, varstva, obveznosti…Zato so dnevi, ko smo skupaj še posebaj dragoceni.
S partnerjem imava ljubeč, spoštljiv odnos si zaupava, sva uspešna pri reševanju problemov, pogorih, dogovorih…
Problem se pojavi, kot sem omenila v naslovu, pri spolnosti in sicer z moje strani. Spolnost je obojestransko zelo zadovoljujoča, skupaj sva že kar nekaj let in sva usklajena. Kljub vsemu temu pogosto ne čutim potrebe po spolnosti. Večkrat je kriva utrujenost, nemogoča spontanost zaradi prisotnosti otrok, ali pa kar tako…mi ni. Dovolj mi je občutek moževe bližine, drobne nežnosti. On se je s tem kar nekoliko sprijaznil, ne rine vame, če vidi koliko je ura, sama pa imam potem občutek krivde… To traja že nekaj let. Občasno nastopi bolj”sončno ” obdobje, potem spet nič (časovno “post” verjeno ni trajal več kot 14 dni skupaj).
Vse to ustvarja neko nevidno napetost med nama, čeprav sva se o vsem pogovorila…Zato vas prosim za nasvet in mnenje.
Hvala.
Spolna energije v človeku je po svoji naravi zelo preprosta: če ji ne posvečamo pozornosti dalj časa, je bo sčasoma vedno manj.
Mislim, da se je točno to zgodilo pri tebi. Vsakdanje obveznosti ti jemljejo preveč energije, zato ti je ne ostane zadosti, da bi posvetila sebi, svojemu telesu in navsezadnje tudi svoji vagini.
Ženske se seksualno prebudite takrat, ko vzpostavite oseben odnos s svojim mednožjem. Kakorkoli se to nekoliko smešno sliši, je res. Zato mislim, da bi bilo zate in za vajino spolno življenje dobro, da nekoliko spremeniš način življenja. Več časa posveti svojemu telesu, ne toliko videzu, kot predvsem počutju. Važno je tudi, da ta čas preživiš tako, da se osredotočiš na občutke v sebi. Ostale misli takrat pusti ob strani. Stvar je po eni strani čisto preprosta, po drugi pa zelo težka, ker zahteva samodiscipliniranje uma. Zunanja oblika posvečanja sebi (šport, ples, savna, masaže ipd) niti ni toliko pomembna, izberi tisto, ki ti je najbolj všeč, važno je, da se boš spomnila, kaj vse tvoje telo je in kakšni občutki ter impulzi ga prevevajo. Npr. pogled na tvojega moža se ti verjetno zdi seksi, a ne? Bodi pozorna, odkod ta občutek izvira in ko ga boš “našla” mu posveti pozornost. Ne dovoli, da te druge stvari oziroma misli premotijo. Če boš v tem vztrajala, boš videla, da se bo tvoje poželenje začelo razvijati in rasti.
Obilo poguma vama želim!
Smo tudi še drugi, ki imamo take težave. Jaz se sprašujem ali je morda to zanj kot nek napor in se mu enostavno ne da. Vendar po drugi strani pa se rekreira, hodi na košarko… Vendar je kljub vsemu ljubeč in pozoren, le sexati se mu enostavno ne da. Verjetno manj fizičnega napora zahteva masturbacija. Velikokrat sem se že vprašala ali je to normalno?!