Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Psihiater odgovarja spolno razmeje ali skok čez plot

spolno razmeje ali skok čez plot

Pozdravljeni!

Sprašujem vas, kot zdravnika in moškega, ali je možu za verjeti naslednje:
Moj mož je bil star 28 let jaz 23 let ona 43 let. Pri seksu sem ga odvračala, ker je imel prehiter izliv. Le zato, da bi se po dolgem času ( pravi, da ga je metal na roko )izpraznil enkrat po naravni poti je šel s to babo v hotelsko sobo. Že pri vtikanju je končal. Nikdar več ni šel z njo pravi, motilo ga je predvsem njegov neuspeh, pa njena debelost, njena starost in seveda to, da me je prevaral.
Po dveh letih smo se midva z majhnima otrokoma in to babo ter njenim možem začeli družiti. Bili tako imenovani družinski prijatelji.
Sprašujem vas, ali mu je za verjeti, da s to žensko ni imel nič drugega kot pravi. Zakaj smo se družili in se obiskovali, bili celo 2 x na skupnem dopustu. Ves člas sem sumila, pa je vedno zanikal da z njo nima nič, po več kot 20 letih pa mi je priznal to kar pišem na začetku. Kako naj mu verjamem, da ni z njo nikdar seksal, če pa je bil rad v njeni družbi in v njeni bližini. Pravi, da ni imel jajc, da bi ji rekel, da ima zaradi nje z mano težave in bi ji prepovedal hodili v našo bližino, tudi zaradi tega ker je bila starejša, meni bi bila lahko mama.
Sprašujem vas, ali je mogoče, da bi bil uspešen v seksu pri drugi ženski, saj pri meni ni bil. Ali lahko moškega odvrne od ženske le to, da ni uspešen pri seksu, da je ne zadovolji ? Jaz pravim, če je šel z njo le zaradi seksa se nima s tem kaj obremenjevati ali jo je potešil ali ne, če pa je med njima globja ljubezen, se pa potrpi in je naslednjič lahko boljše…

Spoštovana Sonce je življenje,
moža se najlažje iznebite, če kritizirate njegovo spolnost.Če ga zraven še zavračate, je pravo čudo, da sploh še ostaja z vami in to dolgih dvajset let….
To, da komu verjamemo ni nujno posledica logične presoje, temveč prej predelava naših lastnih želja, zato mislim, da mu želite verjeti. Nekaj povsem drugega so vajini odnosi, ki so očitno storilnostno naravnani, seks pa je le kazalec na inštrumentu, ki kaže kvaliteto teh odnosov. Če je partner nenehno pod pritiskom, da je uspeh le ta, da zadovolji partnerko, bo pač poiskal možnost, kjer se kot uspeh v spolnosti šteje tudi vzajemna čustvena navezava in je sam akt le njen logični zaključek. Menim, da je to, kar se je zgodilo pred 20 leti tako obrobno, da okrog tega ni vredno izgubljati besed, da pa vajin zakon še vedno traja in ga lahko še izboljšate, seveda če bi se stvari lotili nekoliko drugače. Besede: “spet me boš razočaral”, bi morali nadomestiti s :”česa si z mano najbolj želiš?” in v tem slogu dalje. Sklepam, da sedaj vaš mož nima več prehitrega izliva, saj je to značilno za mlajše, in imata zato čas, da se drug drugemu bolj posvetita. In še nekaj: za svoj orgazem je vsakdo sam zaslužen ali kriv…..

Pozdravljeni!

Sem oseba, ki ima težave v duševnem zdravju. Trenutno jemljem zdravila risperdal – 4 miligrame. Pri tem me zanima, na kakšen način risperdal učinkuje, kakšni so njegovi stranski učinki, kdaj se predpisuje tovrstno zdravilo. V upanju na odgovor Vas lepo pozdravljem,

LP,

Janez.

Spoštovani Janez,

Risperdal spada med atipične nevroleptike, ki zmanjšujejo produktivne znake shizofrenije (halucinacije, blodnje) in ugodno vplivajo na neproduktivne (pomanjkanje volje, socialni umik). Zdravilo se uporablja tudi pri zdravljenju nočne more, starostnih blodnjavih epizodah in ljubosumnosti, pa tudi pri hujših duševnih motnjah čustvenega področja, npr. shizoafektivne psihoze. Poročajo tudi o učinkovanju na mejna stanja, posledice možganske poškodbe in prisilne misli in ravnanja ter kot kombinacija zdravljenja z antidepresivi pri depresivnih stanjih z odmikom od realnosti.

Zelo redko se pojavijo dremavost, togost, tresenje, v splošnem se doze, kot je vaša, prenašajo brez dodatka antiparkinsonikov. Sočasno uporabo Risperdala in alkohola odsvetujemo.

SPOŠTOVANI!
Niste mi odgovorili na moja konkretna vprašanja, čeprav vam lepa hvala za vaše besede.
V pojasnitev: že v istem letu, ko me je prevaral sva se midva z možem zelo zbližala, tudi v spolnosti se je stanje popravljalo, pravi, da sem bila bolj dostopna, bolj ljubeča, saj sva v jeseni že zibala drugega otroka, njemu težko pričakovanega sina, težkega 4,70 kg. Bil je zelo ponosen. Pravi, da tudi zato s to babo ni šel več, ker se je že v parih mesecih po tem njegovem skoku čez plot med nama popravilo.
Vendar jaz sprašujem naslednje: zakaj je to babo po dveh letih (po njunem seksu ) pripeljal v našo hišo, če v tem času ni z njo nič imel. Jaz danes, ko to vem razmišljam vendar tako, da je v teh dveh letih z njo imel razmerje in še potem ko smo se družili. Kaj pravite ?
Ali ni bil predrzen do skrajnosti, ko je svojo kurbo pripeljal v našo hišo in dovolil, da se je ” delala” za mojo prijateljico ?

Jaz pravim, če je bil en skok mu je opravičljivo, spozaba, potreba ali ne vem kaj, če pa je bil z njo v večletnem splolnem razmerju, pa mu ne morem odpustiti, prav na bruhanje mi gre, da je seskal z babo 15 let starejšo od sebe in od svoje žene starejšo 20 let, pa še debelo, jalovo ( brez otrok), majhno, navadna delavka, kmetavzarska, navadna kmečka klepetulja, od mene pravo nasprotje – lepa, dolgih las, vitka, pisarniška delavka… in če bi mi takrat to priznal, sigurno ne bi bila več skupaj, pustila bi ga, naj ima pa staro babo in še jalovo povrh, saj si jo verjetno tudi zasluži !

Spoštovana Venerasonce je življenje,

natrosili ste kopico žaljivih izrazov usmerjenih v osovraženo osebo, želite odgovor na vprašanje, ki bi ga morali zastaviti predvsem možu, saj le on sam ve v kakšnem odnosu je bil z drugo žensko. Z izrazoslovjem, ki ga uporabljate, mečete v javnosti slabo luč nase in namesto da bi vzbujali sočutje, dosežete ravno obratno.

Spoštovani !
Ne vem ali naj bi po vašem mnenju morala to osebo po vsem kar mi je delala nadvse spoštovati, se ji morda celo zahvaliti za vse moje gorje in tudi moževo, ki pravi, da se je ni mogel otepsti, saj je enostavno kar prihajala v našo hišo, kar pogosto, dostikrat tudi sama, brez moža.
Nazadnje, sem jaz tista, ki nanjo mečete kamenje, ona ni nič kriva po vaše, spraševala sem vas že v prvem pisanju za konkretna vprašanja, kaj menite kot strokovnjak in kot moški, dvomim, da nanj ne veste odgovorov, saj mi odgovarjate na vse drugo samo na tisto ne. Moža sem, ne samo enkrat vprašala kaj je imel z s to žensko, vendar sem vas le spraševala ali mu je za verjeti na podlagi njegovih trditev zakaj z njo ni šel več.
Rada bi mu verjela, rada bi mu zaupala, rada ga imam in tudi on mene, v to sem 100 % prepričana, skupaj sva že 30 let in upam, da bova skupaj do konca najinih dni.
Pa še to, če ji rečem, da je kurba, to tudi je in nič drugega, samo jaz sem njegova žena, ona pa je bila le njegova kurba, pa če zveni še tako žaljivo, vi pa očitno ste na strani teh žensk in ne prevaranih !

Prosim vas, dr. Rejec odgovorite mi !

Spoštovani forumovci, ki sodelujete na tej strani, povejte svoje mnenje ali izpovejte svoje izkušnje !

Lep pozdrav vsem in hvala vam !

Povsem se strinjam z besedami dr. Rejca. Vaš moški vas je prevaral vrsto let nazaj in očitno je imel neke razloge za to. Vam se zdi dejanje sedaj neopravičljivo in ste polni sovraštva. Stvar vas razjeda in vam ne da miru. In vendar to sovraštvo sprožate vi sami, saj niste sposobni ne odpustiti, niti se vprašati o prihodnosti z svojim možem. Sami morate opraviti s svojo jezo in besom. Zaničevanje te ženske in grde besede, ki jih uporabljate, kažejo samo na to, da se počutite negotovo in bi jo radi ponižali. Četudi je imela razmerje z vašim možem, ni prav nobenega razloga, da bi jo zmerjali. Mislim, da se počutite manjvredno. Če bi se imeli radi, bi vedeli, da ste možu pomenili več ali pa mu to pomenite sedaj. Če pa tega ne veste, potem tako ali tako živite v mrtvem zakonu. Ste potrebovali takšen pretres, da vas je prebudil? In če vas je, začnite razmišljati, kaj želite. Želite nadaljevati zakon, ustvariti z možem še tesnejši stik, ali pa ga prekiniti. Kajti to je tisto, kar je pomembno, ne pa vaša želja po križanju neke ženske.

Jaz ti dam čisto prav in seveda si upravičeno jezna, teško pa mi je, ko te poslušam. Kako lahko rečeš da te ima mož rad, če pa je z drugo babo in še starejšo povrhu. Jaz vidim samo izgovore,ko pravi da se je ni mogel znebiti. az bi prej rekla da se je ni hotel in ne vem kako si lahko tako dolgo prenašala to žensko v svojem domu, če je spala s tvojim možem. Jaz bi jo vrgla v klet če bi bilo potrebno, ali nimaš čisto nič samospoštovanja ali kaj? Plus tegapa, oprostila si možu da te je varal in oprostila si mu tudi to da je vozil domov to žensko, namesto da bi se postavila za sebe in ga zbrcala, ne mislim fizično ampak tako da bi ga zapustila.Vedeti moraš, da če ne spoštuješ sebe, te tudi on ne bo, če vse to dovoliš in toleriraš. Moški so izredno bogi in nebogljeni, ko prevarajo svoje žene, ker imajo občutek krivde in strah, da jih bodo žene zapustile. Zato postanejo ponižni in bogi, kakšni revčki da so, da je bila una kriva, ker jih je zapeljevala. Daj no lepo te prosim, kje pa živiš, še vedno v srednjem veku, ali kaj, ko so morale žene vse požreti pa če so še tako trpele. In če si lepa in urejena z lepo postavo, vedi da konec koncu to ni vse. Marsikatera je grda pa debela pa nevem kaj še vse, pa bo imela več seksa, kot pa katera koli druga. Veš kaj pravijo, da debele pa grde dobro sexajo, ker se morajo bolj truditi, kot pa tiste ki lovijo moške na svoj videz zunanji mislim(lepota pa to). Lepota gre skozi želodec, če je vsega ostalega premalo.

Tudi jaz se strinjam z besedami dr. Rejca in Irene!

Poizkušam razumeti jezo, razočaranje, bes v luči samovšečnosti prevarane gospe, ki misli, da je njena “lepota” garancija, da je mož ne bo prevaral tudi z “grdo” žensko. Očitno je samopodoba prevarane gospe tako “ikonska”, da bi najraje zmlela vse in vsakogar, ki ji ne odgovarja po njeni zamisli. Veliko o sebi je že povedala s svojim arogantnim, celo nekulturnim pogovorom z
dr. Rejcem, ki ji ni odgovoril po njenih pričakovanjih. Tudi moje mnenje je bilo povsem drugačno ob branju začetnega vprašanja, drugo pa je pokazalo še drugo plat njenega značaja. Ste že kdaj slišali za tip ženske – “aždaja”.

Sploh pa ne razumem, zakaj se je gospa oglasila na tem forumu, če odgovora noče sprejeti oz. ne zna “brati tudi med vrsticami”.
Da ne bo pomote, osebno ne podpiram zakonoloma v nobeni obliki. Toda, vsak mora pri sebi NAJPREJ poiskati odgovor, zakaj ga je partner prevaral. V njegovem imenu tega ne morejo storiti nobeni dr. Rejci, sploh pa ne predvidevati, kaj je bilo res in koliko je nekomu za verjeti. V 20-letih zakona, bi ji pa že moralo biti jasno, ali mu je za verjeti ali ne. Veliki večini zakoncev je to v bistvu že skoraj tri četrt skupno preživetih let v zakonu (dokler eden od zakoncev ne umre – glede na statistiko!).
Gospa bo morala, ali odločiti se, da mu verjame, da ni bilo nič več in živeti naprej ali mu pa ne verjame in gresta narazen!

Tole je samo moje skromno MNENJE in komentar.
Brez zamere in lep pozdrav!

New Report

Close