Najdi forum

Lep pozdrav!

Stara sem 18 let. Ko sem bila stara sedem let sem bila spolno zlorabljena. Zlorabil me je moj najboljši prijatelj. Sedaj sem depresivna, nimam volje do življenja in obdaja me tesnoba ne vem kaj naj storim. Želim si samo, da bi fant umrl, da ne bi več tako trpela. Zloraba je trajala tri leta. Poleg tega je zlorabil tudi vse moje prijateljice, ki so bile stare sedem let. Pretepal jih je, z njimi oralno in analno občeval in se z njimi igral nenavadne igrice kot so gasilski avto. Mene je zelo prizadel, saj se zelo težko učim in dojemam snov, ki jo vzamemo v šoli od profesorjev pa skoraj nimam nikakršne pomoči. Sem obupana in ne vem kaj storiti, zato Vas prosim za nasvet. Zanima me kakšno je okrevanje po spolni zlorabi in kaj mi svetujete, da bi storila naprej. Zdaj sem že popolnoma nora sanjam, da je bila ena izmed mojih profesoric tudi zlorabljena. Ta oseba mi je zelo blizu in jo imam tudi zelo rada do nje gojim posebna čustva, čeprav mi včasih njeno obnašanje gre močno na živce in me tudi vznemiri zato, ker si to zelo ženem k srcu. Sem tudi alergik srčni bolnik in asmatik in sem zelo pogosto bolana. Zanima pa me, če so te sanje resnične in če lahko vidim to v drugih ljudeh kar se je nekoč zgodilo meni. Včasih si mislim že, da sem jasnovidka moji dvomi pa mami nikakor niso všeč. Prosim Vas za nasvet in se Vam že vnaprej zahvaljujem.
Lp
Sara Avberšek

Sara pozdravljena,

Naj najprej povem, da mi je žal, da ste morala doživeti zlorabo v otroštvu in da verjamem, da je vaša življenska pot zato težja, vendar verjamem, da jo boste zmogla, če se za to odločite.
Velikokrat so ljudje, ki imajo slabo izkušnjo v otroštvu, sploh, če je to zloraba, res bolj dojemljivi za stiske drugih ljudi. Nekako prepoznajo znake, in vedo, da je nekaj narobe.
Glede zdravljenja in pomoči pri soočanju z spolno zlorabo bi vas napotila na Žensko svetovalnico: 01 434 72 61, Miklošičeva 14, Ljubljana.

Želim vam lepe praznike in se opravičujem za zamudo pri odgovoru.

Tanja Ozara

New Report

Close