spolno nadlegovanje
Zdaj pa ne razumem…
Če to počenjaš (sodeluješ), potem to NI spolno nadlegovanje. Spolno nadlegovanje je takrat, kadar NOČEŠ, da te nekdo diskriminira na tak način.
Npr.
Če se dva spogledujeta in oba pri tem sodelujeta, potem to ni spolno nadlegovanje. Čim pa eden prestopi mejo drugega (npr. da se eden dotakne drugega, temu pa to ni všeč, se umakne, grdo pogleda, reče ne itd…), potem je to že spolno nadlegovanje, če se isto dejanje vrši še naprej.
Tu NE VELJA argument: “Saj si hotel(a)!”
Ker se je strinjal(a) s spogledovanjem, a ne z dotikom.
Če sodeluješ, potem ni spolnega nadlegovanja. Zato ne razumem te tvoje izjave (zadnji stavek).
Vsak človek se mora naučiti samokontrole. Če te nekdo spolno ne nadleguje, ampak te zgolj privlači (zaradi videza, načina oblačenja itd…), potem je to tvoj problem in to ni spolno nadlegovanje ali izzivanje.
ok. kakorkoli, midva se ne štekava, v bistvu je “neštekarija” čar življenja.
ok. pojma nimam, mi praviš.
sprejmem tvoje misli v tvojem svetu in si jih prenesem v mojega in moj svet je postal še bolj poln, živi, miga in razvija se. hvala.
pri vsem tem kar ti trdiš, si verjetno predstavljaš, da jaz živim osamljen tam nekje na “luni”, odmaknjen od sveta in ljudi.
prav. kakorkoli, dodal bi samo, da pri toliko in toliko nekih različnih življenskih dogodkih je samo okoli do 8% ološa (odpada), vse ostalo je pozitivno. to je vedno tako. potem trdim da pri toliko tvojih videnih drkanjih tujcev…..
lažje mi je kopirati tvoje pisanje:
mislim … a ti veš, da ne poznam NOBENE ŽENSKE, ki še ne bi imela najmanj ene izkušnje in sicer najmanj s kakšnim, ki bi se razkazoval, si ga pred njo na roke metal na ulici, kakšnim, ki bi težil s tem, koliko je ura, da bi ti potem sledil na avtobus in težil praktično do doma, takšnim, ki je kdo ne bi zasledoval, ko gre z avtobusa domov ali je na sprehodu kje v naravi, kakšnim, ki ne bi stegoval roke po njenem telesu, kakšnim, ki ne bi kakšno bolno navrgel, namigoval na spolni odnos, ga morda izsiljeval, se stiskal zraven, jo grabil, jo skušal na silo poljubiti, jo vlekel za sabo .
……
hočem rečti, koliko mora biti recimo v tebi šele pozitivnih izkušenj in obenem “osebnih šans”, da lahko ti danes tako plemenito izbiraš moške in z njimi živiš.
čestitam ti, bodi srečna in objeta s svojim biserom.
Štekava ali ne štekava bi bila stvar daljše debate … tukaj se več kot očitno ne, pa vem, da ne gre, da se ne bi štekala na celi črti, ker oba obsojava nadlegovanje, je pa problem, kako to nadlegovanje vidiva v tistem delu, ki se morda ne zdi strašno očiten …
Biser je v redu, ta svet je tisti, ki je umazan. Zakaj pa misliš, da imajo školjke bisere na varnem v svojih oklepih?
Sicer pa je razmerje slabih in dobrih izkušenj v mojem življenju oz. na tem področju nekako: 1 slab dogodek na 1200 dobrih! Tvoj, ker si moškega spola in samo zato ker si moškega spola (ne zato, ker bi bil bolj odločen ali kakorkoli že misliš, da morda si), pa 1 : 100000000000000!
Eh, se moram popraviti, ker tako izgleda, kot da je v tvojem življenju veliko več pozitivnega kot v mojem … Bolj nazorna razmerja bi bila: jaz 1 : 1200, ti pa 0,000001 : 1200!
Poanta: Brez črnega pač ni belega!
Dvomim namreč v to, da ti sploh znaš enako dobro ceniti t.i. pozitivne izkušnje. Sem namreč prepričana, da jih je v tvojem življenju enako veliko kot v mojem, le da jih ti večino nisi sposoben zaznati kot takšne, medtem ko meni … mislim, res dogajajo, zlahka 😉
In vse se začne že v šolah. Iz majhnega nato zraste veliko:
Eh, se moram popraviti, ker tako izgleda, kot da je v tvojem življenju veliko več pozitivnega kot v mojem … Bolj nazorna razmerja bi bila: jaz 1 : 1200, ti pa 0,000001 : 1200!
Poanta: Brez črnega pač ni belega!
Dvomim namreč v to, da ti sploh znaš enako dobro ceniti t.i. pozitivne izkušnje. Sem namreč prepričana, da jih je v tvojem življenju enako veliko kot v mojem, le da jih ti večino nisi sposoben zaznati kot takšne, medtem ko meni … mislim, res dogajajo, zlahka ;)[/quote]
še več poant je:
brez neumnih ni pametnih, pa brez nesposobnih ni sposobnih…..
pa da ne pozabimo teme:
brez nenadlegovanih ni nadlegovanih.
a lahko že enkrat nehate z načinom oblačenja pri ženskah? kadar moški spolno nadlegujejo ženske, cunje žensk nimajo sploh nobene zveze. niti najmanjše ne. jz recimo se oblačim čisto normalno, pa sem bla vsaj 3x v življenju žrtev spolnega nadlegovanja, enkrat tudi skoraj posiljena.
tko de nehajte že enkrat z načinom oblačenja pri ženskah. ker, tipi k nadlegujejo ženske ne bojo gledali na to kako je oblečena. sej spolno nadlegujejo tud tiste ki so poročene al pa oddane, nima veze, so bli že primeri. sploh ni nujno de je vedno ženska samska. ni res.
in, ženske k nosijo dekoltirane cunje majo v večini primerov mir. CUNJE NE IGRAJO VLOGE PRI TEM KAKO MOŠKI OBRAVNAVAJO ŽENSKE.