spolna zloraba v mladosti
zdravo.
bila sem spolno zlorabljena ko sem imela 10 let…trajalo je kaksno leto. vse skupáj sem pozabila ali potlacila. prihaja na dan sedaj ko imam cez 30 let, nimam spolnih odnosov in niti partnerja ze vec kot 5 let. sem drugace zelo druzabna imam veliko prijateljev, sluzbo, potujem, uzivam, bila sem tudi zaljubljena ampka vse je minilo ze par let nazaj in sedaj mi niti pod razno ni vec do spolnih odnosov.
je to moj problem ali problem zlorabe v mladosti??
kako naj si pomagam…ali je pac cisto normalno ziveti tako. kaksno mnenje nekoga, ki je imel/ima iste tezave bi prislo prav.
Pozdravljena,Lajla!
Veseli me,da si se opogumila in napisala par vrstic. Zelo mi je žal,da se ti je to zgodilo. Vendar se je,tega ne morem spremeniti,lahko pa ti poskušam spremeniti sedanjost.
Slej ko prej nam začne “trkat spomin” iz otroštva. To niso prijetni spomini. So dnevi polni prepletenega strahu,nemira v sebi,negotovosti in samopomilovanja. Prizadeta je tudi samopodoba. Kaj lahko storim za sebe?
1.Lahko se odločim, da želim končno nekaj narediti za sebe. Ugotoviti je treba,kaj me sprošča,umirja. Če želim sebe ozavestiti,pričnem brati knjige s to tematiko. Ena zelo zaželjenih je POGUM ZA OKREVANJE. Zelo nazorno opisuje vse dogajanje okoli zlorabe.
Sama knjiga je težka in prinese mnogo bolečih ran(ali pa obudi nove,ko se začnem česa spominjati,kakšne drobce iz takratnega obdobja).
2.Lahko si najdem kakšno prijateljico(seveda če jo imam-zaupno) in se pogovarjam o stiskah z njo.
3.Lahko si poiščem strokovno pomoč,če si to res želim.
4.Lahko pa ničesar ne naredim in obstojim na točki,kjer sem.
Naštela sem obcije katere so možne. Mislim,da si želiš pomoč,zato si tudi pisala.
Odločiti se moraš pa sama.
Vsekakor si dobrodošla,da se še kaj oglasiš tukaj na forumu ali pa meni osebno na http://www.slisimte.com
Srečno in pozitivno razmišljanje ti želim. Si na pravi poti!