Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje spolna sla

spolna sla

Pozdravljeni!!!!

ali mi lahko svetujete kaj naj kupim v lekarni oz. ali sploh obstaja zdravilo brez recepta za dvig moške potence!!!!!
Prosi svetujte mi kaj naj si nabavim, s punco si želiva otroka a jaz…..:(

Pozdravljeni!

Za povečanje potence, so v lekarnah na voljo preparati, ki vsebujejo ginseng ali žen šen.

Žen šen ali ginseng prvotno izvira iz Kitajske, Koreje in severovzhodne Amerike, čeprav so ga kot izvor življenja že pred tisočletji častili predvsem ljudje na Daljnem vzhodu. Pravi ginseng je doma na Kitajskem in v Severni Koreji, zato se zanj pogosto uporablja ime azijski ali korejski ginseng. Gojenje ginsenga je težavno in terja veliko časa, zato je na svetovnem trgu zelo dragocena rastlina.
Ginseng ima korenino, ki je po obliki podobna človeškemu telesu. Zdravilna moč je v korenini, stari vsaj 6 let.
Na tržišču prevladujejo predvsem tri najbolj znane vrste ginsenga:
– azijski ali pravi ginseng (Panax ginseng),
– ameriški ginseng (Panax quinquefolius) in
– sibirski ginseng (Eleutherococcus senticosus).

Učinkovitost korenine ginsenga je znanstveno potrdila tudi zahodna medicina. Novejše raziskave so potrdile, da ginseng izboljša presnovo in prenos kisika v tkiva in tako pripomore k večji psihični zmogljivosti, telesni vzdržljivosti in življenjski moči. Dolgotrajno jemanje ginsenga izboljša vitalnost organizma.

Korenina ginsenga med drugim dokazano pomaga tudi pri težavah s spolnostjo. Raziskave so potrdile, da ginseng poveča spolno moč pri moških, saj poveča koncentracijo moškega spolnega hormona testosterona ter tvorbo in gibljivost semenčic v testisih. Deluje tudi na gladke mišiče v moškem spolnem organu in na ta način pomaga pri odpravljanju blagih težav z erekcijo.

Korenina ginsenga se danes uporablja v obliki izvlečka, praška, čaja, tablet in kapsul. Pogosto jo najdemo v pripravkih skupaj z vitamini in minerali.

Morda najprej poskusite z uporabo preparatov, ki vsebujejo ginseng. Če to ne bo dovolj vam vsekakor svetujem obisk pri vašem osebnem zdravniku, da vam predpiše zdravila na recept, ki se uporabljajo za dvig potence. Študije kažejo, da ima več kot polovico moških težavo s potenco v starosti 40-70 let. To obdobje pa se vztrajno širi že proti 30. letom starosti. Vsekakor še zdaleč niste osamljen primer, zato se o vašem problemu mirno pogovorite z svojim osebnim zdravnikom ali pa naj vas napoti do urologa.

Pa še ena zanimivost, znanstveniki so ugotovili, da sok lubenice vsebuje snov citrulin, ki pospeši kroženje krvi po telesu. Na enakem principu deluje dobro poznana »modra tabletka« za dvig moške potence – viagra.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana
Objava čaka odobritev
Objava čaka odobritev

New Report

Close