SPODAJ
Na spodnjo temo ODTEGOVANJE VNUKOV, mi je hudo.
Sem že tretjič BABICA. Prvega vnučka sem pazila noč in dan (od prvega sina). Vse OK.
Vnučko in vnučka od drugega sina, vidim le tedaj, ko pridem na obisk ( k meni ni nikogar) .Stara sta dve leti, drugi osem mesecev. Kadarkoli, ko potrebujejo pomoč, se ponudim, da bom popazila nanju, mi snaha ostro odvrne: ” Ne, vi pa ne, bo moja mama”.
Odkar sva se s “ta starim” ločila (na njegovo željo) in sem se odselila, nisem vredna nič. Otroci me ne obiščejo, ne pokličejo po telefonou (pravijo, ti si nas dolžna poklicati), pač, njihova “NOVA”, od bivšega, je tako pridna, da jim včasih skuha,.(kot jim jaz ne bi), pač, z bivšim jim lezeta “v rit”.
Odkar me ni doma, “tamali” od prvega sina (star 11 let), brede v težave. Nihče mu ne daje nasvetov, bolj je “menda” tepen (sin je ločen in poročen z drugo). vtikati se v njihove življenje, ne smem. Kaj bo z vnučkom?
.Snaha mojega drugega sina, “vleče” z mojim bivšim. Živita pri dediju – dedi sem, dedi tja (jaz sem dala delež pisati na njiju, ne on).
Ali res nisem vredna, da bi se vsaj kakšen dan poigrala s svojimi vnuki in vnukinjami? Sem še vitalna, otročja, rada v družbi otrok – imam delavnice za otroke.
Sem zapuščena, osamljena BABICA, ki ji nihče ne pomaga, še pokliče ne.
Mamice, ne veste, kakšni bodo vaši otroci, ko odrastejo. Spoštujte tako mame in očete, kot taste in TAŠČE.
Tudi tašče so mame!!!!
ti si pa klasična taščetina. če si ti pazila vnučka noč in dan, to pomeni, da je prvi sin zelo slab oče in je imel slabo partnerko. Zgleda, da je drugi bolje izbral. Nihče te ni prisilil, da si jim dala pol hiše, pogodbo lahko še vedno razveljaviš. ne moreš pa pričakovati, da lahko svoje otroke in vnuke kupiš.
Vsaj dve nedoslednosti sta v tvoji zgodbi.
Za moje pojme vsekakor ni vse OK, če babica dan in noč pazi vnuka. Kje so bili pa starši? In kakšne težave so imeli, da si morala ti pazit otroka?
Kaj zdaj, a si še vitalna, a si zapuščena in brez pomoči?
Sicer pa predvidevam, da si na podlagi izkušnje s prvim vnukom (ki, ponovno poudarjam, ni normalna, za otroke naj bi skrbeli starši) preveč močno in vsiljivo štartala v odnos z drugim sinom in predvsem njegovo ženo, pa sta se distancirala.