Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina splovilo

splovilo

Pozdravljeni

Pisem vam ze drugic , ker sem prvic verjetno nisva ujela zaradi moje napake. Imam velik problem , ki me muci ze dalj casa in zaradi partnerke postaja vse bolj perec , ki pa si ga svojem zdravniku ne upam oz. zaradi sramežljivosti ne upam predstavit , zato se obracam na Vas. Na mojem splovilu kozica na vrhu splovila ne gre cez glavo splovila .Poskusil sem ze na razne nacine tudi malo bolj na silo ampak ne gre. V upanju na hiter odgovor vas lepo pozdravljam.

Gasper

Spoštovani!

Res sem imel včeraj kar nekaj muk z vašo pošto, a z odgovorom ni šlo.

Imate fimozo (phimosis), kar je pogosta težava, vendar zanimivo, da so pediatri na sistematičnih pregledih to spregledali in da te težave niste opazili že prej. Kožica je pač nekoliko ožja in potrebno jo je delno ali v celoti odstraniti – obrezati. Potrebujete napotnico svojega zdravnika in pot pod noge h kirurgu, ki vam bo to uredil. Razumljivo je bil zato spolni odnos nemogoč ali zelo otežen. Tudi po operaciji kaka dva do tri tedne ne bo ravno prijeten, vse dokler se ne zacelijo rane po odstranitvi pretesne kožice.

Veliko fantov ima podobne težave v taki ali milejši obliki in z nekaj vztrajnega postopneg potezanja kožice čez glavico po nekaj tednih kožico toliko raztegnejo, da gre nemoteno čez glavico. Vi bost samostojno kožico le težko toliko raztegnili, če tega niste izepljali že doslej, da bi šla brez težav čez glavico, predvsem pa bi lahko povztočili drugo – dosti hujšo nevšečnost – parafimozo, ko kožica zažne penis za glavico. Če se vam zgodi kaj takega morate nemudom k zdravniku.

Predvsem se čim prej posvetujte z vašim zdravnikom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Kolikor mi je znano 1 do 2 dneva. Najprej greste na pregled h kirurgu, taskrat vas naročijo za operacijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Hvala lepa za odgovor

Ocitno mi ne gre ravno najbolje posiljanje sporocil . Vceraj sem vam poslal podvprasanje , pa ocitno ni prislo do vas , zato Vas sprasujem ali je za mojo diagnozo – fimoza , potrebna hospitalizacija po koncanem operativnem posegu in kako dolga je ta obicajno , ce je le ta potrebna.
V iskrenem upanju , da ste dobili vprasanje vas lepo pozdravljam in se enkrat hvala

Spoštovani!

Da. Kolikor mi je znano 1 do 2 dneva. Najprej greste na pregled h kirurgu, taskrat vas naročijo za operacijo.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Koliko je povprecna velikost penisa..? Hvala za odgovor

Spoštovani!

Ne vem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."
Objava čaka odobritev

New Report

Close