splošni zdravnik – spet!
Izbiram novega splošnega zdravnika (v Ljubljani) in ugotavljam, da zadeva ni tako preprosta, če nimaš nobenih referenc. Glede na to, da imam izkušnje z zdravnico take, da probleme ali bolezni zelo na hitro odpravlja ali se ne zmeni za njih oziroma me ne posluša… bi seveda rad izbral takega, za katerega bi mi nekdo iskreno povedal, da človeka posluša in vzame njegove tegobe resno. Prosim za kakšen nasvet, koga svetujete, vsak nasvet mi bo prišel prav. Najlepša hvala vsem!
Marjan
p.s. da ne bo kdo mislil, da sem hipohonder ali kaj takega, v resnici nisem prav pogosto pri zdravniku…
Spoštovani!
Pojdite k najbližjemu, registrirate se tako šele pri odhodu. V primeru, da vam ne bo pisan na kožo, ga po enem letu zamenjajte. Uživajte to pravico in ne poročajte se vnaprej na tuje priporočilo. Seveda pa bi morli imeti sistem “ocenjevanja”, ki bi vam to omogočal. Upajmo, da si bo kdo to tudi omislil kot prisilo, saj za prostovoljno ocenjevanje trenutno ni motiva, pa še tam, kjer ga naredimo, ga potem sramežljivo skrivamo. Zadovoljstvo bolnika z zdravnikom je izjemno pomembna sestavina kakovosti, nikakor pa ni edina. Žal za ostale dele “strokovnosti” nimamo tako zaensljivih meril, kot za zadovoljstvo, zato slednjega ne upamo tako glasno poudarjati. Ste mi pa dali spodbudo, da ga bomo javno organizirali za tiste, ki se bodo želeli prostovoljno priključiti temu projektu.
Lep pozdrav!
Janko Kersnik