splošna vprašanja
Pozdravljeni!
Glede na to, da se fiksni aparat nosi dlje časa (1leto, 2leti) me zanima, ali se lahko ženska v času nošenja aparata vseeno odloči za nosečnost oz. ali je kaj narobe če takrat pride do nosečnosti?
Zanima me tudi to, ali je pri vas plačilo možno le v gotovini ali tudi z bančno kartico?
Ali mi lahko napišete kolikšna je pri vas cena prvega pregled in čakalna doba in ali je potrebno imeti s seboj sliko -ortopan (mislim, da se tako imenuje)?
Najlepša hvala za odgovore.
Lep pozdrav.
Spoštovana,
sama ortodontska terapija je za nosečnost povsem neškodljiva, dokazano je celo, da premiki zob v nosečnosti zaradi spremenjenega hormonskega stanja potekajo rahlo hitreje, torej je nosečnost za ortodontske premike celo ugodna. Vendar pa je pred začetkom ortodontskega zdravljenja potrebna natančna diagnostika, na podlagi katere se izdela načrt ortodontske terapije, ki pa zaobjema tudi izdelavo rentgenskih posnetkov zob, običajno sta to ortopantomogram in stranski telerentgenogram glave. Rentgensko slikanje pa je med nosečnostjo odsvetovano, ker lahko povzroči okvare zarodka. Če torej še niste noseči in vso potrebno diagnostiko opravite pred tem, je vsaka skrb za naprej odveč, saj lahko med samo terapijo brez skrbi zanosite.
V naši ordinaciji je možno plačevanje z gotovino in s plačilnimi karticami, možno je tudi plačevanje na obroke. Naš cenik si lahko ogledate na naši spletni strani http://www.ortodont.info.
Lep pozdrav!