Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Spletna trgovina Mačja hiša

Spletna trgovina Mačja hiša

Pozdravljeni,

87, Almo Nature ima več vrst mehke hrane. Nekatere se lahko dajejo kot samostojna hrana, druge pa se dajejo kot dodatek briketirani hrani. Jaz imam samo notranje mucke in meni sta dve moji bruhali po briketirani, hrani brez žitaric kot vidre. Ena je potrebovala celo veterinarsko oskrbo in je morala biti pol leta na i/d, da sta se želodec in črevesje umirila. Sama jim redno dajem briketirano hrano RC, Sanabelle, Trainer, Arden Grange ali Hill’s, od mehkih pa konzerve Almo Nature kot dodatek. Mr. Pet ima dobro izbiro mačje hrane. Ne zavajaj formaše, ker veliko briketov in mehke hrane, ki si jih naštela v zgornjem postu, so po kvaliteti zelo podobne hrane, ki se prodaja v Mr. Petu. Od mehke hrane Carny, pa jim stokrat raje dam konzerve Almo Nature, konzerve Schesir ali pa jim dam surovega piščanca.

najboljša hrana za živali je narana torej meso, takšno in drugačno kuhano ali surovo

Zgoraj sem povedala samo svoje mnenje glede kakovosti briketov in mokre hrane, za tiste ki se tega poslužujejo in ostajam pri svojih trditvah, če je že treba kategorizirati in določati kvaliteto briketov in konzerv, sicer pa ostajam pri spodnjem.

Končno nekdo pameten. Točno tako in nič drugače.. Jaz ze 4 mesece hranim svoje 3 mačke samo z mesom torej čisto brez OH. Ravnam se po Frankenprey metodi. (ena od treh metod, sicer najbolj uporabna in preprosta) Občasno kupim kakšno konzervo kot priboljšek, briketov pa že 4 mesece sploh nimam doma. Jaz sem super zadovoljna, vem pa da veliko ljudi pri nas še vedno ne upa hraniti surovo meso.

“Methodologies
There are three primary methodologies for preparing a raw diet: grinding, frankenprey and whole prey. The first two are based on a general guideline that has been used by raw cat and dog feeders for decades, the 80 / 10 / 5 / 5 rule – that’s 80%-87% meat, fat, skin, sinew, connective tissue and heart, 5%-10% edible bone, 3%-5% liver, and 5% other secreting organ – while the third is as close to natural as your cat can get without catching dinner on its own. The origin of this guideline is unknown; however, rodents are roughly 5% bone and 4% liver, rabbits are slightly less than 10% bone and less than 4% liver. Birds have an even lower bone and organ content, so these numbers seem to be a rough average of the typical feline prey percentages.#

Za tiste, ki bi jih več zanimalo, dobite res največ informacij na Yahoo Groups-Raw Cat in pa celotno teorijo na http://catcentric.org/nutrition-and-food/

Stvar priporočam v branje, a vendar nikomur ne solim pameti, da bi moral tako hraniti svoje mačke. Jaz sem za popolni preklop iz briketov na meso rabila približno 5 mesecev, preden sem zadevo popolnoma naštudirala, čeprav je zdaj tako zelo preprosto. Če bo koga zares zanimalo (brez pljuvanja) lahko na kratko opišem kaj in kako hranim po tej metodi. Lp

zdej samo čakam da iz enga vogala priteče yo in naju spuca kakšna kretena sva in da sva nevedna pa da nimava pojma in da se smešiva na forumu

mene je kr tud mau strah hehe 🙂 glej jaz pravim vsak po svoje

Mene zanima kako hraniš mačke,če lahko opišeš(zgoraj si napisala).

Takole najprej v procentih (izvor teh procentov ni znan, je pa primeren za naravno prehrano mačk, saj so njihova hrana sicer manjši glodalci kateri imajo 4% jeter in 5% kosti, zajčki imajo več kosti, ptički pa imajo organov in kosti še manj, torej naj bi bili ti procenti nekakšno vodilo in najboljši približek naravni prehrani mačke, ki je striktni mesojed)

Priporoča se 80-87% mesa, 5-10%kosti, 3-5%jetra in 5% ostali organi. Jaz se poslužujem naslednjih procentov.

83% mesa (meso,koža,maščoba,kite,vezi,sem spada tudi srce in pa želodčki,ker je vse to mišica)
7% kosti (jaz uporabljam pišč. vratove in perutničke)
5% jetra
5% organi (ledvice,pljuča,možgani,jezik,vranica..jaz uporabljam samo ledvičke in včasih pljuča)

Bistvena je tudi raznolikost mesa, saj nimamo možnosti hraniti miši, podgane, vrabčke ipd., zato kupujem več različnih vrst mesa, saj 3-5 različnih vrst, malo menjavam odvisno od stanja hladilnika in skrinje. Če boš šla pogledat hranilno vrednost, odstotek maškob in beljakovin in zgradbo miši, podgan, ptičkov, boš videla da vse to lahko zagotoviš tudi z drugim mesom.
Pomembno je tudi zato, ker ima meso različne vsebnosti mineralov in vitaminov, in se na ta način še bolj približamo vrednostim v naravnem plenu.

Hranimo načeloma 2-3% telesne teže, pri mladičih pa seveda veliko več, tudi do 8%. Se pa zelo hitro vidi koliko mačka potrebuje.

Imam 3 mačke. Starosti: 2 leti / 10mes / 7mes
Kalkulacijo izvedem v enem tednu..torej na rabiš vsak dan dati točne porcije po procentih ampak prilagodiš v naprimer tednu dni.

Tedenski jedilnik izgleda nekako takole (za vse 3 porabim cca. 450-500g/dan)
1) meso skupaj 2800g
(približno 50-60% mesa, 20-30% srce, in še kakšnih 10% želodčki) *srce zaradi velike vesbnosti taurina, ki je sicer v vsem mesu, največ ga pa je v srcu in mišicah ki se veliko gibajo *želodčki so dobra vadba za zobe ker surovi so kar gumijasti
2) kosti skupaj 240g (pišč. perutnička je cca. 30g kosti)
3) jetra 170g
4) organi 170g

V praksi pa izgleda nekako takole:

Ko pridem iz trgovine vse stehtam, razdelim na porcije (meso, jetr in organe vse posebej v vrečke) in zamrznem. Zjutraj odmrznem večerjo (in malico za tamala dva), pred spanjem pa dam v hladilnik zajtrk.
Jetra, organe in kosti, čeprav so majhne količine razdelim na porcije za 2-3x na teden. Preveč organov ali jeter naenkrat povzroča bruhanje ali driske, preveč kosti pa zaprtje. To je dobro vedeti, ker lahko z malo znanja rešiš kakšno drisko ali zaprtje.

npr. v pon. je zjutraj puran krača, malica pol perutničke, večerja govedina
npr. v tor. je zjutraj srček, malica jetra, večerja pišč. bedra
npr. v sredo je zjutraj svinjina+organi, malica želodčki, večerja govedina
in tako naprej razdelim tedensko porabo za vse tri..pozabila sem povedati da dodam vsakemu za malico še 2 jajčka na teden

Od mesa zaenkrat kupujem:
govedina-meso,srce,jetra,pljuča..tudi teletina, odvisno od cene
piščanec-vbistvu se porabi cel piščanec (samo file vzamem zase, ker nima nekeposebne hranilne vrednosti)
puran-meso,krače,perutničke,vratovi,želodčki, tudi skoraj vse
zajec-zaenkrat meso
svinjina-zaenkrat samo meso
spisek ni še ravno popoln, ker je zelo odvisno od mačke kaj ji bo takoj všeč, kaj šele kasneje. sem rabila skoraj 5 mesecev da sem starejšega navadila na nove okuse, ker on bi jedel samo piščanca
mladiča sta pa hitro skapirala da je meso najboljš in je ko je imel mali 4 mesece je zgrizel brez težav celo perutničko

resnično največ znanja si nabereš v yahoo groups Raw Cat-res 10letna zakladnica forumov znaja in izkušenj ljudi ki tako hranijo in tudi vzrejajo mačke, da ti res razjasnijo vsako malenkost, ki bi te zanimala, Najbolj sem bila nekako nesigurna na začetku zaradi vprašanja same varnosti surovega mesa, vendar sem tudi ta strah premagala, ker sem se bolje poučila in ker vidim koliko dobrega lahko naredim s tem..že po dveh tednih sem opazila bistveno več živahnosti, ko so pojedli ni bilo več mijavkanja med obroki, lulanja je več, čeprav vode pijejo manj, meso ima ogromno vode, kar je super, saj se ledvice čistijo in zmanjšajo nastanek bolezni ledvic, kar je sicer velik problem pri suhi hrani..velike potrebe je bistveno manj, saj telo vse obdrži in je manj odpadka..mogoče 1x na dan..bolj pa vsake 2 dni..in najlepše v wc-ju več ne smrdi oz. iztrebki nimajo groznega vonja
bolj kratko nisem zmogla, saj je za vedeti še toliko več preden z samozavestjo narediš preklop, če te bo kaj zanimalo samo vprašaj. Lp

Hvala.

Mačja hiša je super, vendar za moj pogled (Čisto osebno razmišlanje, ki je lahko napačno) so postali malo preveč industrijski. Še vedno imajo odlične programe kar se tiče varovanja in reševanja maldih in starih muckov. Kar pa se trgovine tiče, pa moram reči, da sem vedno na iskanju novih in nov potencial je v trgovini Vaš link. Zelo pregledna, enostavna za uporabo, vse vrste plačil. Moraje seveda še dvigniti ponudbo, vedar za mene in naše mačkone imajo vse kar potrebujem. Pred vsem so pa ažurni. Sem naredil narpčilo ob skoraj 17-ih popoldan in sem naslednji dan že dobil robo. To še nisem nikjer doživel. Zelo zelo ažurni. Všeč mi je pa tudi, da imajo nasvete, da ni vse direktno povezano s prodajo. Kakor koli, zelo dober potencijal za odlično trgovino, če see bodo držali tega kar počnejo sedaj. Drugače bom ponovno menjal 🙂

New Report

Close