Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Spletna trgovina Mačja hiša

Spletna trgovina Mačja hiša

Odločila sem se da bom hrano za svoja mačka in bodočega psa(ga kmalu dobim) kupovala v spletni trgovini Mačja hiša in s tem podprla njihovo delovanje.Pa me zanima če je vsa hrana ki jo tam prodajajo kvalitetna(tako za pse kot za mačke).Zanima me še na kaj moram biti pozorna pri mačji in pri pasji hrani(katere sestavine morajo biti oz. katere ne smejo biti in katerih sestavin mora biti čim več).Zanima me tako za brikete kot za mokro hrano.

Hvala za odgovore.

Večina hran tam je zelo kvalitetnih ja (sem ne bi štela npr. Trainerja in Royal Canina, ostale so OK). Sestavine: na prvem mestu mora biti meso (MESO, ne meso in stranski proizvodi), žit naj bo čim manj ali nič. Večji odstotek mesa je v hrani, boljša je. To je pa v grobem to.

Pri mokri hrani se pa jaz izogibam tistim, kjer je v sestavinah navedena sol.

Aja za mokro hrano seveda velja isto, da ni nekih sumljivih sestavin, stranskih proizvodov/derivatov in soli. Tako bi morala rečt 🙂

Hvala

Tam prodajajo zelo kvalitetno mačjo hrano in ostalo hrano.

Ampak prodajajo pa tudi Royal Canin in Trainerje,ki naj ne bi bili ok(napisala Kaml).Čeprav sem o teh dveh hranah slišala dobre in slabe stvari,tako da sem malo zbegana.

Saj sta vseeno OK, mislim..bolje kot Pedigree, itd. absolutno. Samo pravim, da sta v primerjavi z ostalimi hranami, ki so na voljo v SuperČombetu, malo manj kvalitetna.

V redu,ker jaz sem razumela da sta bolj nekvalitetni,kot npr.pedigree

pegigre je supermarket hrana vse kar dobiš tam je manj ali več zanič

Svetilnik01
Ja vem da so hrane v supermarketih zanič in jih tudi ne bom kupovala ker za svojega ljubljenčka želim kvalitetno hrano,zato sem pa tukaj vprašala =).

Ali mogoče kdo še ve katera hrana je kvalitetna v spletni trgovini mr.pet?Zanima me za mačke in za pse,za brikete in konzerve.

V mr.petu je za moje pojme bolj slaba izbira kvalitetne hrane. Pri pasjih briketih je od kvalitete na izbiro Arden Grange, Taste of the Wild in pa N&D.
Kvalitetnih mačjih briketov razen N&D ni prav veliko. Od konzerv pa tržijo Almo Nature, ljudje jih sicer veliko kupujejo, sestavine so sicer kavalitetne, vendar so nekatere preslane (sploh za mačke).

Splača se ti pogledati tudi na pasji.net, zelo dobra izbira briketov za pse (vse znamke so kvalitetne) kot tudi briketov in mokre hrane za mačke, predvsem Felidae in Power of Nature.

Zelo kvalitetna mokra hrana je tudi Animonda in sicer linija Carny za mačke in Gran Carno za pse (v trgovinah Zootic in v spletni trgovini zoohit.si, kjer je tudi sicer zelo velika izbira, vendar je treba malo pobrskati)

Kvalitetno hrano pa dobiš tudi pri Alerju (aler.si, trgovina BTC) pasje brikete imaš Petcurean, Regal in pa Bosch (ugodna cena napram kvaliteti), konzerve Amora za pse so tudi super. Mačje brikete pa imajo Sanabelle (proizvajalec isti kot Bosch za pse) zelo ugodno pridejo velika pakiranja, kvaliteta je tudi ok.

Sicer pa preberi sestavine, išči čimvečji odstotek mesa in sicer med prvimi naštetimi sestavinami in se probaj izogibati žitaric, ker jih ne psi sploh pa mački ne potrebujejo.

v alerju tudi jaz kupujem amora za muce in sanabelle

Ali potem mačji briketi Arden grange niso kvalitetni?Zgoraj niso napisani.
Za Almo Nature sem bila pa prepričana da je primerna za mačke,sem se očitno zmotila.
Pa hvala.

Se opravičujem sem šele zdajle opazila da za mačke Arden Grange sploh nimajo(spletna trgovina).

to je kvalitetna hrana

Res je, tudi jaz sem jo omenila samo za pse..jo pa lahko dobis na pasji.net

Pa tudi Almo Nature je sicer boljša od supermarket konzerv, samo mogoče bolj primerna za priboljšek, ker okusov je pa malo morje 🙂

87, kako veš, da so Almo Nature preslane? Če pa med sestavinami ni navedene soli? Po sestavi se mi zdijo enake, kot npr. Schesir…

Almo Nature konzerva piščančja prsa 70g
Sestava: piščančja prsa 75%, voda od kuhanja 24%, riž 1%.

Almo Nature konzerva pacifiška tuna 140g
Sestava: Pacifiška tunina (rumenoplavuti tun) 75%, voda od kuhanja 24%, riž 1%.

Ta voda od kuhanja (Chicken or Fish broth) je ubistvu jušna osnova (piščanjčja ali ribja) in je slana. Veliko ljudi je poizkusilo (tudi jaz :)) in je kar slano. Je pa tudi malo odvisno od konzerve, npr. Almo Nature ribje so bolj slane kot piščančje.

Sicer s samo soljo ni nič narobe saj je nujno potrebna pri mačkah kot tudi pri psih. Naraven vir soli je v mesu, ribah in jajcih. Je pa tudi res, da so nekateri artiklih zavajujoči in sol kot dodana sestavina ni navedena.

Na mnogih drugih konzervah in pa tudi briketih, je v analizi naveden tudi odstotek natrija. Vrednost natrija se v prehrani pomnoži z 2,5 in se dobi vsebnost soli.

Sol se uporablja tudi kot naravni konzervans, za daljši rok trajanja izdelka. Almo Nature konzerve pa ne vsebujejo nobenih umetnih konzervansov in drugih aditivov, zato se uporabi sol.

Kot je navedno spodaj, se presežek soli izloča z urinom. Zmanjšan vnos soli pa se priporoča za mačke z srčno ali ledvično boleznijo.

“While a higher sodium intake may cause increased thirst and water consumption, the extra sodium is excreted in the urine (Luckschander. N, Iben. C, Biourge. V, Journal of Veterinary Medicine 16: 354 ). In pets with disorders such as heart or kidney disease, the use of reduced salt diets may be advised. Such disorders must be discussed with a vet.”

Torej so konzerve še zmeraj dokaj kvalitetne, samo jih jaz osebno nebi uporabljala kot večji del prehrane, vendar samo kot dopolnilo že uravnoteženi prehrani. Priznam, tudi jaz, sicer bolj redko, ampak kupim kakšno okusa piščanec/sir da jih malo pocrkljam.

A-Z list wet canned food UK and Europe.pdf

Tukaj je raziskava mokre hrane za mačke, skupina ljudi je raziskala čisto samoiniciativno, poiskali so podatke z embalaž približno 48 različnih znamk mokre hrane in tudi pisali vsem proizvajalcem za dodatne podatke/vrednosti iz analiz, prav tako je razvidno katere podatke so od proizvajalcev dobili in katerih niso hoteli razkriti, kar nam posledično veliko pove.

https://docs.google.com/file/d/0B-mMJBQ_r05GdDBEY0pWbURmRE0/edit?pli=1

Hvala za te podatke, jaz sem se do sedaj izogibala tistih, ki so imele v sestavinah sol, za ostale sem pa mislila, da pač niso slane in je ok :)) Jaz z mokro hrano hranim dokaj pogosto (prej smo jo imeli na jedilniku vsak drug dan, sedaj že nekaj časa vsak četrti, dobita pa skupaj eno konzervo)…ravno zaradi tega, da dobita več tekočine v sebe. Jima vedno tudi dodatno zalijem z vodo. Imamo pa večinoma Schesir in GranataPet.

New Report

Close