spletna stran zveze
DGN Ljubljana novoustanovljene občine Log – Dragomer očitno ne pokriva. Manjkajo tudi druge nove občine. Sem za hipec pomislil, da novoustanovljene občine Šentjernej, Mokronog – Trebelno in Šentrupert zdaj pokriva DGN Posavja Krško, ampak vidim, da temu ni tako. Izgleda, da so gluhi iz teh občin ostali brez društva, nikogaršnje ozemlje. Žal tudi jaz sodim mednje. 🙁
Druge napake:
– še vedno ni rubrike izobraževanje na prvi strani (so pa rubrike šport, kultura, ohranjevanje zdravja, etc)
– ko sem pregledal celotno kazalo rubrik spletne strani ZDGNS, sem opazil, da je situacija še hujša: izobraževanju gluhih ni namenjena niti ena podrubrika,… Žalostno. In ravno izobraževanje je tisto, kar je največji problem gluhih. Ni problem šport, tudi likovna in gledališka umetnost ne. Tudi staranje gluhih ni nič večji problem kot je problem staranje celotne populacije,… Problem je izobraženost gluhih!
Nekaj sicer je.
In kritizirat je najlaže.
Ampak to vela le če je stvar narejena zastojn, volontersko.
Povezave, ki jih sam najdem.
Par fotk od nekih kokic in cvetic.
Seznam društev, ki obsega le leto nastanka, tel št.
Zelo ubogo?
(pa ne bi tega pisal, če ne bi prebral kaj drugi nudijo svojim gluhim na spletu – npt Nova zelandija.
Smo pa res poden.
In še niže bo šlo.
Me pa zanima, kolko je to stalo?
Glede na obseg in vsebino le prgišče evrov.
Pozdrav in želja da ne fašete gripe!
V tekstu sem pozabil še piko na i.
Vprašanje je namreč, ZAKAJ IZUMLJATE VODO????????
Pogleda se na to, kako imajo kjer drugje v svetu urejeno stran; iz se izbere katera je natarboli.
In pol se naredi stran na podobnih izhodiščih.
Ne mi bomo vodo na novo izumlji.
ZAKAJ:
Sam menim da zato ker nekaterim kapne v žep.
Rezultat je pa seveda tak kot je.
Kar sem pa pisal (o mojem videnju) že v prvem postu.
Be fajn.
Tle je v postu nek hakelc v logiki razmišlajna.
Najprej komentiraš o pismenosti “športnežev”.
Nato pa očitno protipismenost posplošiš na vse gluhe.
Namreč verjetno vsi gluhi niso športneži.
Bi rekel celo, da je ta del, mišičnjaki, verjetno manjšina, sicer očitno vplivnejša.
Pa saj imajo kaj za pokazat: žogo v košu ali vratih, broneno kožo zaradi s soncem osejanih strmin, slike iz avstralije…
Kok so ostali pismeni, in če je tu vzrok za molk, pa mi ni jasno.
Po moje se verjetno držijo starega pregovora:
KDOR MOLČI VSEM ODGOVORI.
Sam bi še dodal: in mu Živeti ni.
(velika začetnica Ž je nameren)
Miha, kako lahko od nepismenih pričakuješ, da bodo pisali na forum? Velika večina gluhih je namreč nepismenih in zato kratkomalo ne bodo pisali na forum. Mnogi med njimi pa z veseljem prebirajo, kar pišemo tukaj. Če bi bil ta forum v znakovnem jeziku, bi ga gluhi sigurno z veseljem uporabljali, tako da bi bil forum ves čas poln novic…
Miha, resnica je pač takšna: gluhi so tako zelo slabo izobraženi, da so mnogi med njimi prav nepismeni. V znakovnem jeziku pa kričijo na ves glas, kako slabo se jim godi v izobraževalnem sistemu in zahtevajo izboljšave, vendar pa slišeči znakovnega jezika (razen redkih izjem in tolmačev) ne razumejo,… In začaran krog je sklenjen…
Gluhi so nepismeni, ker ne znajo pisati, se informacije in zahteve med njimi širijo le ustno (v kretnji), ker slišeči kretenj ne razumejo, zahteve ne pridejo do slišečih, slišeči ne vedo, kaj bi gluhi radi, posledično ne pride do izboljšav v izobraževanju gluhih in gluhi ostajajo nepismeni…
Sem gledal in poslušal in premišljal v Koloseju film Babilon.
In v njem so nastopale čudovite male gluhe japončice.
In nisem imel vtisa, da je med japonskimi gluhimi zarukanost glavni dejavnik. In nepismenost.
Bo že tako da je zarukarija najbolj izražena per nas.
Za zjokat.
Naredu pa ne bom nič, ker mi tle počas že vse dol visi.
Aja,
čudovit film tale babilonček. Fajn režiran.
Film za razmišlat. Ni tisti ameriški komedjantskonasilni fast food film.
Pa lepe pokrajine…
Košta sicer dost, ampak grem ob torkih ko je karta mal cnej.