Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost splavi po ivf/icsi

splavi po ivf/icsi

lep pozdrav,

mene pa zanima če je imela ša katera probleme s splavi po postopkih. Jaz sem:
1. imela lepo beto čez1500, na 1 uz prazna vrečka,
2. beta 40, čez par dni beta padla,
3. lepa visoka beta -1 uz vse ok, plod odmrl v 10 tednu,
4. beta 1600 , sem šla dat še enkrat kri, beta premalo zrasla, tako da se zgodba ponavlja.

Tako da sem bila v 7. postopkih 3 noseča in vsakič se ni izšlo. Šla sva pa gledat če mava kkšne kromosomske napaka in je vse uredu, tako da vzroka ne najdejo.

kaj mi svetujete

rean,

nekaj je ocitno narobe……..a si opravila samo kromoskomske preiskave? Mene je doktor poslal na cel kup preiskav, ko sem po dveh postopkih imela prakticno iste probleme kot ti. Na blogu sem ze napisala vse preiskave, ki sem jih morala opraviti, vse v tujini, ker jih prakticno vecino pri nas ne delajo.

narejene preiskave:

-to je pomoje vse za atifosfolipidni sindrom:
s-aCL (IgG, IgM)
s-IgA aCI
s-anti-beta”GPI (IgG, IgM, IgA)

-lupusni antikoagulanti

vse negativno, samo ne vem če je med tem tudi kakšna oznaka za trombofilijo, ker rekla sm ji da mi to tudi naredi pa pomoje ni.

Kromosomsko pa tudi oba ok.

Jaz imam podobne težave. V štirih transferjih je bil test dvakrat pozitiven, vendar je vrednost beta pričela padati, tako da do UZ še nikoli nisem prišla.

Prosila sem sicer, če me lahko napotijo na kakšne teste, ampak to pride na vrsto šele po tretjem splavu. Ki ga ne bi rada doživela. Že dva v enem letu sta bila dosti. Malo sem razmišljala, da bi šla na lastno roko pogledat, če imam kakšno vrsto trombofilije. Tam vem, da pomaga Fragmin.

Kako pa je z genetiko? Tudi če kaj najdejo, ali sploh obstaja kakšno zdravilo/metoda, da se morebitnim splavom izogneš ali ti pač diagnosticirajo to in ti rečejo, da nima smisla vztrajati z lastnimi jajčeci? Kje se izvajajo kromosomski testi?

Trendy1, iskala sem tvoj blog za več informacij, pa mi ga ni uspelo najti. Lahko prosim prilepiš link? Hvala

se ena taka:
na spodnjem linku – blogu bos nasla informacije o preiskavah:

http://med.over.net/forum5/read.php?67,9672005

smo o teh preiskavah diskutirale na tem blogu

Trendy1, hvala ti. Poročajte, če bo kaj uspeha in kakšne nove ugotovitve.

rean,

poglej na spodnjem linku katere vse mozne preiskave se opravijo pri ponavljajocih splavih:

http://www.miscarriageclinic.co.uk/causes-side-effects

Poglej vse mozne variante: klikni na linke kjer navajajo tudi:hormonske, trombofilije, genetske, itd……

Medve imava enake tezave, s to razliko da sem jaz zanosila 3 krat v 3 poskusih zaporedoma ( v enem letu), vendar vedno prazna gestacijska vrecka. Kar sem nasla na netu je pojasnilo vedno isto; ponavljajoci splav do 12 tedna je vzrok genetskih napak in samo izelava kariotipa partnerjev ni dovolj za odkritje napak.

New Report

Close