Najdi forum

splav doma

Pozdravljeni, nekje sem zasledila, da je ena punca napisala, da je splav s tabletkami opravljala doma. pred kratkim sem zaradi neuspesne nosecnosti morala na splav in sem mela kar slabo izkusnjo. zakaj vam ne omenijo, da je mozno splav opraviti doma in kaksni so razlogi za to?

hvala

Žal mi je, da ste imeli slabo izkušnjo.

Prekinitev nosečnosti s tabletkami je možno opraviti doma do 10. tedna nosečnosti. Pogoj je še, da je ob ženski ves čas oseba, ki jo lahko prepelje v bolnišnico v primeru hujše krvavitve ter da ne živi v zelo oddaljenem kraju.

V nekaterih centrih in nekateri zdravniki te možnosti ne ponujajo. Večinoma se za to možnost odločajo ženske, ki se odločijo za prekinitev iz osebnih razlogov, pri spontanih splavih pa redkeje, čeprav spontani splav ni kontraindikacija za prekinitev doma.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close