Najdi forum

Lep pozdrav!
Stara sem 21 let.Pred tremi meseci se je moja prva nosečnost končala z umetnim splavom-po moji volji.Prvo menstruacijo sem potem dobila s pomočjo tablet Primolut.Sedaj sem imela že dve menstruaciji brez kakšnih tablet,vendar obe na 40. dni.Zanima me, zakaj je moj ciklus tako dolg in zakaj po splavu ne smem zanositi šest mesecev?

Draga Manca,

Ciklus je pač lahko dolg tudi 40 dni, čeprav je to nad pričakovanim. Dejstvo je namreč, da menstruacija nastopi 14 dni po ovulaciji in če imate kasne ovulacije, potem imate dolge cikluse. Drugo je vprašanje zakaj se vam je “spremenila dolžina” ciklusa? Tega odgovora ne vem in verjetno gre zgolj za slučajno časovno skladanje s splavom.
Tretje je domnevnih 6 mesecev, ko naj bi ne zanosila ponovno. Temu ni tako. lahko zanosite že po dveh rednih, normalnih ciklusih, vendar me bolj kot to “moti”, da ste ravnokar na lastno željo prekinili nosečnost, pa že razmišljate o nosečnosti še prej kot v pol leta??? To je sicer popolnoma vaša osebna stvar vendar bi vam položil na srce, da pol leta ni običajna doba za premikanje nosečnosti, če se ta že zgodi v sicer stabilni zvezi. Nosečnost namreč ni nekaj samo po sebi umevnega in se ne “zgodi vedno takrat, ko bi to hoteli”. Včasih je potrebnih kar nekaj mesecev in celo let, da do nje pridemo, tudi če je pri obeh partnerjih vse normalno.

New Report

Close