Najdi forum

Ali mi katera lahko prosim pove, kako poteka splav?
Prosim…
Ali boli?
Posledice?
Kako dolgo si v bolnici?

Najlepsa vam hvala

Spodaj opisane stvari ti govorim iz lastnih izkušenj in se ne mislim s kom spuščati v kakšno debato o pro et contra…smo že vse povedali…
Torej, pojdi k svojemu ginekologu in povej, da si noseča. Če ga nimaš, pokliči na ginekološko kliniko in ti bodo tam povedali kako in kaj.
Tam te bodo dali na ultrazvok, da bodo šur, če si res noseča.
Potem te bodo napotili dat kri, da ti ugotovijo Rh faktor in krvno skupino, kar ti pride itak prav, če boš kdaj rabila transfuzijo. In na pogovor k sociologinji/psihologinji te napotijo, ona pa ugotovi, če ne bo to preveč hudo vplivalo nate, če si prepričana v odločitev itd. Bolj zakonsko določeno, kot kaj drugega.
Če si zelo malo časa noseča te bodo dali na mini splav, se pravi brez narkoze, ki pa ti ga jaz osebno ne priporočam (ampak, prosim, to je le moje laično mnenje, vprašaj še koga drugega). Zelo boli, punce kričijo pred tabo, skratka grozljivka. Je mogoče res bolje (čeprav morda manj zdravo), da ti dajo narkozo.
No in ko pride ta dan, te naročijo okoli 7h zjutraj, potem pa greš najprej po izvide (krvna skupina), pol pa še nekam, kjer te sprejmejo, pol pa v bolnico. Tam te najprej pripravijo, preoblečejo, se pogovorijo s teboj, povedat moraš, če si na kaj alergična, če jemlješ kakšne tablete itd. Potem čakaš, da prideš na vrsto, kar je dost zoprno. Ko prideš v operacijsko sobo ti dajo narkozo, opravijo zadevo, ki jo nič ne čutiš in zbudiš se v sobi. Če ni nič narobe greš lahko še isti dan domov (ponavadi ni).
Potem moraš en teden mirovati, seksat pa ne smeš do konca prve menstruacije (tega se je treba NUJNO držat!!!!)
No in to je to.
Če pa si že dolgo noseča, pol so stvari bolj zakomplicirane. Moraš pred eno komisijo, da oni ugotovijo, če ti sploh dovolijo na splav. Ampak o tem ne vem kaj dosti.
Upam, da sem ti kaj pomagala. To kar sem ti napisala, velja za LJ, drugje je morda drugačna procedura.

Drugje je procedura vec ali manj ista, ginekolog, h kateremu bos sla, pa ni nujno, da je tvoj izbrani, lahko je tudi kateri drug. Se pa v kaksni podrocni bolnisnici pripeti, da za tisti dan, ko si narocena za splav, ni zdravnika, ki bi ga opravljal (se pravi, lahko je le tak, ki ima ugovor vesti)! Na to je treba prej opozoriti, ce si sama, zlasti, ce je nosecnost ze visoka in bi bilo nevarno odlasati s splavom. Ce pa je vec zensk, ki cakajo, pa je nekdo zagotovljen.

Pa nikar prevec ne skrbi, ce si se tako odlocila, ne obremenjuj se, pogovori se s kaksno prijateljico, ki ti bo stala ob strani, morda mamo. Naj pa ti bo to le poduk, da se v prihodnje zasciti pred nosecnostjo. Splav namrec nikakor ni “zdrav” za telo in ga ne bi smeli uporabljati kot kontracepcijo. Toda nekatere zenske to pocno.

Najlepsa hvala!
Zadevo sta mi zelo, zelo olajsali.
Sicer se ne vem ali sem noseca, a obstaja kar velika verjetnost. Resnicno sem vama hvalezna.

Ce se ne ves, kako in kaj, stopi vendar do lekarne po test! Lepo ga pomocis v urin – in evo ga, rezultat (zelo zanesljiv) je tu! Zakaj bi trpela v negotovosti? Bos vsaj vedela, pri cem si. Ta test lahko naredis tudi, ce jemljes tabletke in si katero pozabila, denimo. Drzi se, mi smo s tabo!

Ja, saj nameravam-prehitro je še. Hvala ti…

Trenutno jemljem kontracepcijske tabletke. ta mesec sem enega pozabila uzeti kljub temu pa sem imela naslednji dan spolni odnos. nastopil je teden brez tabletk ko naj bi prišla menstruacija… danes je 4 dan nje pa še ni… je možno da sem noseća? ali mi lahko toliko ćasa zamuja kljub tabletkam?

Nočem strašit, samo ja, je možno, da si noseča. Moja mama je tudi pozabila vzeti KT pred malo več kot tridesetimi leti in je mislila, da če vzame naslednji dan tabletko, ne bo nič hudega. Pa je čez en mesec ugotovila, da je noseča in posledica tega je danes moj brat. Mama sicer nikoli ni obžalovala, da se je odločila in ga obdržala, saj je najbolj čudovit sin in brat na tem svetu!1

Sicer pa zate ne vem, zakaj nisi naslednji dan, če si že pozabila vzeti KT poskrbela za drugo zaščito (kondom) ali pa po spolnem odnosu vzela tabletko Norlevo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close