splav?!?
Link:
Test dela na osnovi hormonov.
14 do po zanositvi, naj bi bila koncentracija hormonov tako visoka, da naj bi jih test zaznal.
Je pa seveda tu zanesljivost nekako 80%.
Po izostanku menstruacije, pa je zanesljivost 99%.
Odtipkaj v iskalnik Clearblue. Proizvajalec je Krka in si preberi. Imajo zelo lepo napisano. Tole piše v točki 5 pogostih vprašanj:
5. Koliko dni po zanositvi pokaže test pozitiven rezultat?
Približno 14 dni. Jajčece potrebuje 7 dni za implementacijo (takrat se gonadotropni hormon, ki ga označujemo s kratico HCG, šele začne izločati), nadaljnjih 7 dni pa je potrebnih, da hormon doseže dovolj visoko koncentracijo za določitev.
Rajši si kupi first sign ali baby check bistveno cenejši,a nobene razlike skoraj,kot pa v obliki
Povej! Vsekakor! NikolI ne veš kaj se lahko zakomplicira.
Obrni se na tistega s katerim si si bližje.
Nauka iz tega ne pozabi!
Pogumno in odgovorno naprej.
Naj se obrnim na tistega s katerim sem si bližje?
Da vam pojasnim situacijo…
Prvo oče.. doma je bil s kmetov, o seksu ni imel pojma do kakega 24 leta, ko je spoznal mojo mami. Sicer pa je hud deloholik, dela po 10-12 ur v službi (nadure) potem pride na kosilo in gre takoj v delavnico. Pozdravljava se z “Dober dan” in “Na svidenje”…
Mami? Najhujši konservativec, kar jih poznam. Pred leti sem na vratih prisluškovala pogovor med njo in mojo sestro. Sestra je imela 17 let in s fantom sta se poznala že kar nekaj časa, mami pa ji je zabičala, da ne dovoli seksa pri tej starosti, da OTROCI pri teh letih še niso še umsko dovolj zreli, niti telesno…
Obupna starša, hujših ne poznam…
Najprej opravičilo za “poplavo” mojih sporočil zgoraj.
Hotel sem oddati sporočilo z aktivnim linkom, sporočilo je odšlo vendar se ni pojavilo. Mislil sem da je kaj narobe … pa je očitno to, da mora sporočila z aktivnim linkom, najprej pregledati moderator in ga odobriti.
jojjojjoj!
Za spolne odnose moraš biti telesno in duševno zrel in o teh stvareh tudi nekaj vedeti.
Glede tvoje mame in sestre. Kaj bi oziroma je zamudila tvoja sestra, če bi z seksom počakala leto ali dve ?
Mislim, da ima dovolj časa, da se bo “do sitega naseksala”, tudi če bi začela seksati pri 24 letih.
Glede tebe pa. Kaj bi zamudila če bi z prvim seksom počakala še nekaj let?
Zagotovo bi zamudila en kup “pizdarij”, ki jih imaš sedaj.
Pa, da ti še jasno odgovorim:
O tem ali boš naredila splav ali ne, odločajo tvoji starši.
Oni bodo morali podpisati, da se z tem strinjajo.
Si še premlada (po zakonu), da bi o tem odločala.
Vmesni čas do “testa nosečnosti”, pa izkoristi za izobraževanje!
Tukajle imaš nekaj knjig, ki jih lahko kupiš oziroma si jih sposodiš v knjižnici:
Začneš lahko z knjigo : Ej punca.
LP
Si dokazala da je imela prav!
Zakaj se ne odseliš in začneš živeti kot si želiš?!
Pluvaš v skledo iz katere ješ, otrok!!!!
Če pa nimaš želje, da starši najdejo clearblu v vrečki za smeti, ali pa če rabiš cenejšo varianto, pa se dobijo tudi trakci – ne vem kako se jim reče, in naredijo enako kot clearblu, vendar ni tako “elegantno”. Na vsak način pa se skušaj zaupati enemu izmed staršev, ali pa kaki teti, stricu, komerkoli, s komer se lahko pogovarjaš, da te pomirijo. Najbolj pametno bi bilo iti k ginekologu – greš lahko brez staršev – pa ti stvar v celoti pojasni najbol neodvisno.
Medo, čeprav ti grem majčkeno na živce, te pa moram pohvalit za te besede. Očitno se v marsičem strinjava!
Petruša3 in IrenA,
vidve, ki sta tako moralne, kako bi lahko živele z mislijo, da mamica otroka da v posvojitev in ta otrok nekje živi, mamica pa naj kar pozabi nanj? S tem ne moreš živeti, jaz grem raje na splav kot pa vem, da to bitje nekje živi in to pri drugih starših. Drugače se strinajm z Medojom in Soncico2. Vama je očitno umetnost, da spravita otroka na svet, za ostalo pa bo “Bog poskrbel”, ja sigurno. Na materinstvo mora biti punca pripravljena, si otroka želeti in mu nuditi normalno življenje. Kako naj otrok vzgaja otroka, ga bodo itak njeni starši. Enim pač uspe (majhen %), ampak se je treba marsičemu odreči in imeti moč za vse to.
Je pač moje mnenje drugačno od tvojega, glede vsega si mora človek sam pomaagti, Bog ne obstaja. Zakaj pa eni res celo življenje trpijo?
Bog ima tudi nasprotnika,ne pozabit. In ta ima trenutno v oblasti svet z vso svojo civilizacijo. Ampak ne za dolgo. Stvari se odvijajo v tej smeri, da se bo kmalu obrnilo na dobro. Ravno tako kot veš, da bo pokrit lonec poln vode na štedilniku zagotovo prekipel. Naša naloga je trenutno samo, da se postavimo na pravo stran. Torej na stran dobrote, požrtvovalnosti, samoobvladanja,sočutja in kar je še teh lepih, a nič kaj modernih lastnosti. Tvoja opredelitev se kaže tudi v vprašanju splava. Pa tudi v manj kočljivih zadevah.
Pozdrav vsem!
Bila sem na pregledu pri ginekologu. Noseča NISEM! Vseeno hvala za odgovore, mogoče pridejo kateri drugi še prav.
Mimogrede, IrenA, res si mi dala misliti, sedaj če bi bila noseča bi ga res obdržala.
Ginekolog mi je predpisal kontracepcijske tablete, sicer pa sem zdrava.
Adijo!
Draga punca,
Srečna sem zate. Gotovo boš sedaj bolj pazila. Uživaj svoje mlado življenje, potuj, spoznavaj ljudi, vpiši se na kak tečaj česa, kar te veseli…
Čez kakih 10 let, ko boš imela otročka, boš super mamica!
Lepe počitnice!
Jaz sem pa prav žalosten, da ni noseča! Prav bi ji bilo, oprostite izrazu ampak tako je, kurvi, kaj se pa hoče fu*at pri štirinajstih, ko si še riti ne zna obrisat!?
Tony, mislim da je to višek nesramnosti, tako ali tako pa je ta tema že zaključena.
Sicer pa, jaz kot mama ti povem, da danes seksajo že od 12. leta naprej. Žalostno, ampak tako je. Sama tega ne podpiram in tudi s svojimi otroci se nameravam o spolnosti pogovoriti (še niso v puberteti). Opažam namreč, da je problem v tem, da starši sami nimajo pošlihtanih zadev glede spolnosti v glavi, zato se njihovi otroci dajejo dol še preden telesno dozorijo (kaj šele psihično). Koliko mater NE zardi in prekine pogovor, ko jo hčera vpraša kaj glede seksa? Mislim, da malo. In kje naj dobi odgovor? V praksi kajpak, ponudb iz fantovske strani je dovolj.
Pa še eno dejstvo se mi zdi skrbvzbujajoče, to da danes mladi praktično NIMAJO KAJ DELAT. V moji mladosti (pa niti nisem tok stara – letnik 79) smo imel čez dan dovolj dela. Kje sem jaz mela pri 15-ih cajt razmišljat o seksu? Haha, krave so čakale molžo (živela sem v rejništvu na kmetiji), gnoj je bilo treba spodkitat. V glavnem, kaj hočem rečt, dragi starši, ki imaste otroke v takih letih – zaposlite jih, ko pa pade tema na spolnost, bodite odkriti! Povejte jim, sicer bodo odgovor sami poiskali kje drugje…
Punca glede splava nimam nobenih izkušenj…
Ti pa povem kolkr poznam punce k so delale splav je potem vsem žal…
Enkrat boš prpravljenja na otroka in če si zej zanosila je to pač nova preizkušnja, ki ti jo življenje nalaga. Sprejmi jo, kajti enkrat ti bo za to da si naredila splav lahko žal. Osebno splava nebi naredila niti v primeru da bi mi povedal da bo otrok bolan…Pa lahko se sliš da neki moraliziram tle al pa kukr koli…sam ne…
če te zanima klikn te strani pa se bo v tebi mogoče kej premaknilo…Že zarodek je človek..Živi…In nimamo pravice, da bi mu odvzeli možnost, da se rodi…
Pač moje mnenje..Vsak se z njim itak ne more strinjat…Aja pa tud glede staršev..U devetih mesecih vrjemi se bojo sprjaznli in bodo nardili vse da bi vama blo najlepše!
Pa srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.