Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje spitaderm

spitaderm

Pozdravljeni,
Ker se mi je naredil herpes, si roke večkrat razkužim s spitadermom, da ga ne bi preneslna dojenčka.. Dannes sem bil malo nerodna in ga je malo poškropila po zobnih ščetkah.. Je dovolj, če jih sperem, ali jih je boljše zamenjati? Kako škodljiv je spitaderm? Malo imam že razpokane roke od prepogostega umivanja in me včasih peče, ko si razkužim.. Ali vsebuje tudi rakotvorne stvari? Včasih ga kar pogosto uporabljam, zato me js kar malo strah..
Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Edino kar bi pri Spitadermu lahko bilo potencialno škodljivo je vdihovanje hlapov. Torej, če bi preveč škropili po zraku in ta zrak potem vdihavali. Ščetko sperite in bo povsem dovolj.

V kolikor dezinfekcijsko sredstvo uporabljate tudi na ranah in sluznicah, bi vam sam raje svetoval uporabo Octenisept pršila.

Octenisept ravnotako učinkovito dezinficira in ne peče. Primeren je za otroke vseh starosti, tudi novorojence ter nosečnice in doječe matere. Vsebuje oktenidinijev dihidroklorid in fenoksietanol. Deluje proti širokemu spektru mikroorganizmov (bakterijam, glivicam in virusom – vključno z HIV, HBV, HCV in herpes simplex).

Zaradi širokega spektra delovanja se lahko uporablja kot:
– antiseptična nega in oskrba kože,
– antiseptična oskrba aknaste kože,
– razkuževanje kože okoli ustne votline pred ali po zobozdravniškem posegu,
– razkuževanje urogenitalnega predela,
– razkuževanje rektalnega predela (oskrba hemoroidov),
– ob okužbi z virusom herpes simplex,
– antiseptična oskrba popka pri novorojeneih,
– razkuževanje kože pred vbodi,…

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close