Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje spirulina

spirulina

Zanima me, ali ima spirulina kakšne negativne učinke na delovanje ščitnice oz. ali jo je v takih primerih priporočljivo jemati?

Če imaš hashimoto, raje ne poizkušaj (moje lastne izkušnje), zaradi vsebnosti joda.
Lp, Burja

Moja izkušnja pa je pozitivna. Spirulina niso morske alge, zato ne vem od kod vam jod…

sonja napisal:

> Moja izkušnja pa je pozitivna. Spirulina niso morske alge, zato
> ne vem od kod vam jod…

Sonja,

prosim če lahko malo več poveste o tem.sonja napisal

Melinda, ne vem sicer točno kaj vas zanima, vendar vseeno nekaj podatkov. Sem seveda hashi(drugače ne bi brskala po tem forumu), s TSH na meji in ki se za za razliko od drugih branim začeti jemati šč. hormone prej kot bo to res potrebno. Seveda imam težave ( utrujenost, razdražljivost, ponorelo bitje srca, suha koža in lasje , kronične težave s sinusi in grlom, slaba prebava…), vendar z njimi živim in se nekako prebijam. Spirulina, ki so sladkovodne alge, mi pomagajo predvsem za boljšo prebavo, mogoče tudi za boljše počutje. Nekateri pa imajo ob jemanju težave, predvsem z želodcem. Vendar moje izkušnje so dobre, saj je bilo brez njih dosti slabše.
Prijetne praznike!

Sonja, hvala za pojasnilo.

Sonja, zakaj pa ne zelis jemat nadomestnih hormonov? Po mojih informacijah je to skodljivo, ker je metabolizem prenizek in se naceloma dela skoda na razlicnih tkivih. Ce zelis, se lahko prikljucis na forum pacientk s Hashimotom in se lahko kaj vec pomenimo (veliko debatiramo o raznih dodatkih, izkusnjah posameznih pacientk, rade bi ustanovile tudi drustvo).
[email protected]
lp Sanja

New Report

Close