Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Spiriva Respimat

Spiriva Respimat

Spoštovani!

Pišem vam, ker več ne vem naprej. Že od otroštva imam astmo, zdaj sem star 30 let. Od 14. leta pa do 28. sem močno kadil. Kljub astmi. Dostikrat sem zaradi tega moral biti na Medrolu, ker sem imel taka poslabšanja astme. VEM, TOTALNO NEUMNO! Nato sem z danes na jutri nehal, in nikoli več kadil. Zadnji dve leti je bila moja astma zelo urejena. Vrednosti na spirometriji so bile nadpovprečne.
Kake tri mesece pa opažam, da ko grem po stopnicah, da ne dobim dovolj zraka. Sem se tudi zredil in sem pač mislil, da zaradi tega.
No šel sem do svojega pulmologa, ki me je opozoril, da je spirometrija precej slabša. Predpisal mi je Foster 2×2 vpiha.
To sem jemal tri tedne in danes bil spet na spirometriji in sem cel šokiran. Spirometrija je še slabša. Niti ko sem imel najhujše bronhitise nisem imel tako slabe spirometrije!!!

Kar je čudno je to, da nimam tipičnih simptomov poslabšanja astme. V meni nič ne hropi, ni nobenega izpljunka, ne kašljam. Ko je poslušal moje dihanje, je ugotovil, da se sliši “vse normalno”. Tako imam zdaj terapijo Flixotide 250 2×2 in Spiriva Respimat 2 vpiha. Čez dva tedna imam ponovno spirometrijo in rentgen.

Kar me najbolj skrbi, ali je možno, da je kaka aspergiloza?? Ali pa drugi strah KOPB zaradi kajenja?
Vem astma se sicer lahko posbša, ampak zakaj ne bi reagirala na terapijo in nobenega izpjunka, nobenega piskanja, kar tako slabši pretok v bronhijih? A ni to zelo čudno?
Po Spirivi se mi zdi, da so se pljuča bolj odprla.
Še to, zadnji mesec imam dve krvni sliki, CRP je pod 5, sedimentacija je 2, levkociti 9, eozinofilci 0, monociti 1.1, vse ostalo normalno.

Kaj pravite vi na to?

New Report

Close