Najdi forum

Spinning

Hojla,
zanima me kaj menis o spinningu in hujsanju ob tej vadbi;ali obstaja verjetnost, da si zaradi te vrste vadbe enostavno postavo preoblikujem tako, da bodo moje noge postale se bol misicaste in mocne(moram napisati, da imam ze sedaj zaradi aktivnosti a katerimi se bavim zelo “nabite” noge),
hvala in lep dan se naprej

kolesarka,

Nisi napisala zaradi katerih aktivnosti imaš nabite noge. Zato mi je malo težje odgovoriti kako bo spinning vplival na tvoje noge. V osnovi gre za trening, ki je zelo koristen za tiste, ki želijo shujšati… povečati kondicijo oz. pri težjih stopnjah… celo opravljati naporen kondicijski trening.

Po teoriji, noben aerobni in vzdržljivostni šport ne povečuje mišične mase… prej jo zmanjšuje. Vseeno, so pa izjeme…

Daj napiši kako si do sedaj trenirala… pa ti bom lahko bolje odgovoril.

LP,
Goran

Trenirala sem smucanje, ko sem bila majhna, sedaj se pa intenzivno z aerobiko ukvarjam(najmanj 4-krat tedensko po eno uro, ali pa dve),se mi zdi, da sem poleti, ko sem se veliko s kolesom prevozila(tudi daljse ture), da imam od tega noge se bolj nabite?!
Kaj narediti, da se tega znebim??KAka posebna prehrana,vaje??
Seveda ob predpostavki, da aerobika ostane, pa se kaka ura spinninga bi mi prav prisla!
hvala!

Kolesarka,

Tvoje noge so nabite zaradi načina treninga in tvoje genetike.

Problem, ki ga imam… pri dajanju nasveta tebi je ta, da si ne predstavljam kako tvoje noge zgledajo nabite. Ker kadar gre za nekoga, ki je tolko športno aktiven kot si ti, je vsaka spremembna oz. dodelava postave zelo specifičen problem. Sicer, kot sem že rekel… sama aerobna in dolgotrajna aktivnost ne pripomore k večanju mišične mase, kvečjemu zmanjšanju. Kljub temu, pa očitno pri tebi to ni slučaj. To da imaš močne noge, je precej krivo smučanje, oz. treningi, ki ste jih takrat imeli. Ko si prešla na aerobiko, si najbrž dobila le na definiciji. Sedaj ko si pa pričela dosti kolesarit… je maščobe najbrž še manj, zato pa je mišični tonus večji.

S samim treningom je težko zmanjšati mišično maso, v bistvu je način… zaradi katerega bi shujšala v mišice… skoraj nenareven, saj bi namenoma morala razgraditi mišično maso. To je možno namensko doseči, je pa ponavadi bolj nezaželjeno… kot pa zaželjeno. Če boš kljub velikemu številu ur aerobike, šla zatem še na fitnes… in delala vaje za noge z zelo malo težo… ampak vsake vaje po nekaj minut. Npr. vsake vaje posebej… po 5min brez počitka(cilj 10min)…nekje 5-7 različnih vaj za noge… potem pa šla na nizkointeenzivno vadbo na eno od kardiolinij.. še za kakih 20min. In po treningu jedla le beljakovine, pa skoraj nič ogljikovih hidratov… vsaki tretji dan pa več OH, manj B.

Vse vaje delaj s takšno težo, da te začne peči v mišicah, po dveh in pol, najkasneje 3minutah, od tam naprej pa do 5min ali dlje, pa pač prenašaš tisti prag bolečine, do konca serije.

Potem bi noge morala sčasoma toliko izčrpat, da bi morala začeti izgubljati mišično maso… ampak to žal pomeni, izgubo mišične mase še kje drugje, ne samo na nogah.

Kadar misliš pa na spinning, pa idi najprej na fitnes, pa naredi vaje za noge… pred skupinskim treningom.

Če se ti bo kljub temu zazdelo, da ti spinning škodi… potem ga seveda črtaj.

LP,
Goran

New Report

Close