Najdi forum

SPINALNA MIŠIČNA ATROFIJA

Spoštovani!

Pred enim mesecem so pri 9- letni hčerki z analizo krvi ugotovili bolezen SMA tip lll. Hčerka ima težave pri hoji po stopnicah, hribih navzgor in teku, ne more vstati iz počepa brez opore rok, večkrat pade, ker ji noga klecne, drugače pa zelo rada telovadi in pleše. Zanima me, če mi lahko poveste kaj več o tej bolezni, njenem napredovanju in kaj mi svetujete glede ustreznih vaj za mišice.
Za čimprejšnji odgovor se vam že vnaprej najlepše zahvaljujem in vas lepo pozdravljam.

Bolezen je povzročena z nepravilnimi impulzi, ki izhajajo iz motoričnih živcev in kot rezultat tega je atrofija mišičnih vlaken, ki ne izpolnjujejo svoje funkcije.
Napredovanje bolezni je odvisno od čisto individualnih vzrokov kot so psihomotorični razvoj otroka, prehranjevanje, status alergičnosti in ostalih podobnih rizičnih dejavnikov.
Vaje za mišice lahko svetuje le pediater, izvajajo pa jih otroški maserji ali fizioterapvti. Vaje so zelo specifične za vsak primer posebej, lahko vam jih svetujem tudi jaz, če bi pred tem hčerko pregledal.

Lep pozdrav,

New Report

Close