Najdi forum

Spina bifida

Spoštovani,

pred petimi tedni sem postala mamica. Moja punčka se je rodila z zelo čudnim znamenjem (znamenje je kot nekakšna jamica, belo-modrikaste barve, okrog jamice je rdečina nepravilnih oblik, celo znamenje ima premer okrog 1 cm, ni pa poraščeno) na spodnjem delu hrbtenice (na tem delu, kjer običajno nastane spina bifida), morda je le za nekaj milimetrov bolj na levo in ni ravno tik na hrbtenici. Ker sem imela v 5.tednu prometno nesrečo, so me poslali na RTG slikanje in zaradi tega slikanja, sem imela že zgodnjo morfologijo v 11. tednu nosečnosti, kasneje NS, nato še enkrat v 19. tednu morfologijo, in kasneje še 3D UZ in to kar trikrat.. Na vseh izvidih sicer piše, da je hrbtenica brez posebnosti, me pa vseeno zanima, ali je možno, da bi se, četudi gre res za spino bifido okulto, lahko ta okvara na UZ spregledala? Moram še povedat, da sem imela UZ pri različnih ginekologih, saj moj izbran ginekolog nima NS in 3D UZ, tudi na zgodnji morfologiji sem bila v porodnišnici in ne pri svojem ginekologu. Pediatri sicer pravijo, da najverjetneje ne gre za spino bifido in da je to verjetno le “defekt kože”, če pa bi želeli 100% vedet, če gre za spino bifido, bi morali punčko slikati z RTG, vendar je še premajhna. Kdaj bi po vašem mnenju lahko slikali deklico z RTG in kakšno je tveganje tovrstnega slikanja? Se da še na kak drug način ugotoviti okvaro-morda z UZ?

Moram še napisati, da v družini nihče nima in ni imel tovrstne okvare in da ima moja punčka sicer lepo gibljive nogice, je tudi zelo “žgečkljiva”.

Že v naprej hvala za odgovor!

Lp, Anita

New Report

Close