Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje špikanje v trebuhu???

špikanje v trebuhu???

Punce!

Ker s tem na žalost (že kar nekaj časa delamo na projektu “dojenček”) še nimam izkušenj bi vas nekaj vprašala.
Čez teden dni bi morala dobiti M in so znaki že prisotni. Vendar mogoče malo drugače kot ponavadi. Boleče prsi, kot vedno, mozoljev malo več kot ponavadi, kar pa me bega, je pa močno zbadanje v spodnjem delu trebuha. Pa se mi zdi, da sem za tole zbadanje zasledila kot nosečniški znak??? Imam prav, sli so to spet samo moje želje? Kakšne znake ste imele ve?
Saj vem, da je najbolj enostavno, da počakam, da pride M, vendar je to še takoooo daleč.
Koliko pred M lahko preverjam nosečnost s CB ali katerim drugim testom?

Hvala vam za odgovore.
Lep dan vsem,
N.

Joj, to mene tudi zanima!
Ne vem, ali si domišljam, ali se res kaj dogaja! ampak ta nevednost me najbolj žre!
Jaz imam tudi bolj boleča prsa. Ko imam M oz. pred tem pa me nikoli ne bolijo, tako, da je zdaj to nekaj novega zame! Najraje bi naredila test, pa se bojim, da še ne bo nič pokazal in bom samo denar stran vrgla!:)

Uživajte ve, ki ste že nosečke in veliko sreče nam, ki bi rade postale!

Špikanje je res lahko znak nosečnosti, lahko je pa znak prihajajoče menstruacije. Počakajta še par dni in potem poskusita s testom. Moj je bilpozitiven dva dneva pred pričakovano menstruacijo.

Srečno!

Punce raje še malo počakajte. Jaz sem na koncu kupovala teste že skoraj na skrivaj, da ne bi mož mislim da sem nora, ker nisem imela čisto nobenega potrpljenja. On je lepo prebral navodila in rekel da še ni čas ta test in naj počakam. Pa sem jih kar nekaj naredila brezveze, en dan prezgodaj. Do dveh črtic pa vam želim veliko sreče in ljubezni!

Hvala Andrea,
saj vem, da ne morem prehitevat, samo ta negotovost je res najhujša!:))) Pa mislim, da je to pri vseh.
Zdaj mi je že celo dva dni nekaj slabo, pa tudi ne vem, ali sem kakšno virozo staknila, ali si domišljam, ali…. mislim, da se ta slavna “slabost” ne pojavi takoj, ali pač?

lp

Punce,
mi tudi ze nekaj mesecev delamo na projektu “dojencek” (neuspesno, seveda), tako da imam ze nekaj izkusenj.
Odkar delamo na tem, ugotavljam, da me kar naprej nekaj spika pa boli pa se mi vrti pred ocmi pa imam cuden obcutek v ustih pa … No, in M je seveda vedno prisla. Se mi zdi, da smo se zacele prevec opazovat, ker prej nikoli nisem opazila nic od tega, razen tistih obicajnih predmenstrualnih znakov, ki so mi itak vedno sli na zivce in sem tezila, da naj ze pride ta M, da bo potem spet fajn obcutek. Tako da… vem, kako tezko je cakat, tudi sama sem v istem zosu, ampak odlocila sem se, da se ne bom vec obremenjevala (ceprav test vedno naredim kaksna dva dni pred pricakovano M – za boljsi obcutek, da vem, pri cem sem – to sem se nekako odlocila, da tisti denar res ni vreden toliko kot moji zivci). Je pa tako: ko je test negativen, nisem zalostna, samo fantu povem , da nama spet ni uspelo, on pa ze zna tako obrnit, da me razveseli. In potem se greva ljubit zato, ker nama je to vsec in ker si zeliva eden drugega, ne zato, ker morava delat otroka. Se mi zdi, da zelo pomaga. Prve mesece sem se tudi totalno obremenjevala z zdravim nacinom zivljenja – ko smo imeli zurko, sem komaj kaj spila (kak pozirek ali kozarec), potem pa sem si rekla: zakaj le? Tista prva dva tedna pa res ne more tako zelo skodit, na mojo psiho pa zelo slabo vpliva. In tako se zdaj tudi napijem, ce mi pase … v glavnem, probam se imet fajn. Poskusite tudi ve, povem vam, da vam bo veliko lazje.

Jaz sem isto delala kot Andrea, na koncu je bil to že lep strošek.

Drugi dan po izostanku je pokazalo premalo, peti dan pa je bilo dobro vidno. Pri vsaki ženski je ta nivo tega hormona različen, se pa zagotovo po nekaj dneh izostanka M dvigne na tako raven da je vidno pri vsaki, v kolikor gre za nosečnost.

Raje počakajta še nekaj dni, ker je potem razočaranje manjše, če ni nič.
In jaz nič ne dam na te znake:boleče prsi, slabost…; še bruhala sem pa nisem bila noseča. Kaj vse naredi psiha?!

Jaz sem bila prepricana, da bom vse zivo cutila, ko bom zanosila. Ker pa ni bilo tako, kakih posebnih PMS pa tudi ne, sem bila prepricana, da pac nisem zanosila. Pa sem. Tako da je res pri vsaki zelo razlicno.

Če vam kaj pomaga moja izkušnja. Kakšen teden, preden bi morala dobiti menstruacijo (ali celo še prej) me je tako špikalo po trebuhu, da sem šla končno h ginekologinji. Seveda sem prej doma naredila teste in so bili vsi negativni. Ona pa me je poslala v laboratorij, dala sem vodo in pol ure kasneje sem izvedela, da bom mamica.
Držim pesti, da boste tudi same imele isto izkušnjo, čeprav se spromnim, da mi je bilo zelo neprijetno.

Tudi mene špika v trebuhu. Predvsem zjutraj, danes sem se zbudila zaradi špikanja. Okrog 15.6. pričakujem (raje ne) M. Po moje se pred zakasnitvijo M ne splača delat testa.
Bomo videli…
lp.

Tudi mene je špikalo v trebuhu, vendar sem si mislila, da bo malo bolj boleča menstruacije, ki pa je ni bilo in na moje veselje sta se pokazali dve črtici.
Držim pesti.

Anol, 30t

Tudi jaz ti svetujem, da še malo počakaš, da pride čas za menstruacijo in potem narediš test. Absolutno vzemi CB, ker ostali niso tako zanesljivi. Meni so novembra v bolnišnici, ko so sumili na vnetje slepiča delali teste z nekim drugim testerom, ki ni pokazala nosečnosti, jaz pa sem jim zatrjevala, da mislim, da sem noseča. Tako sem pač občutila, saj je to bila moja tretja nosečnost. Zatrdili so mi, da nisem noseča in me poslali na rentgen. Seveda sem imela prav – napaka je bila njihova. Predstavljaj si, da ne moreš zaupati testom v bolnici. Morala sem splaviti, ker so otroka obsevali ravno v četrtem tednu, ko se mu oblikujejo vsi organi. … Grozna izkušnja, a sedaj je vse dobro, saj sem že dva meseca za tem spet zanosila in trenutno sem v 18. tednu.
Torej, počakaj na čas za menstruacijo in obvezno vzemi Clearblue!!!! LP

Ksenija

Drejka1 ali te je špikalo več dni ali samo en dan? Mene je po enem dnevu namreč prenehalo, sedaj pa moram čakati še štiri dni do M.

Hvala za odgovor!

Lp,
N.

Ko ste že ravno pri špikanju: jaz pa sem čisto na začetku nosečnosti, 5. teden, pa me je danes malo začelo špikati, kot da bi se to dogajalo v jajčniku. Ali katera ve, če je to normalno, oziroma se je to kateri tudi dogajalo?
Lp, Karina

Mene je špikalo, kolikor se spomnim vsaj 10 dni, če ne še kakšen teden več, a ko mi je G potrdila, da sem noseča, me tisto špikanje sploh ni več motilo. Sicer sem še zelo pogosto hodila na stranišče in boleče prsi sem imela, drugega pa nič.

Mene je špikalo vsak mesec, ko sva opustila zaščito – ker sem:
1. preveč mislila na to,
2. bila preveč pozorna in
3. preveč neučakana.

Ta mesec, ko sem končno dočakala dve črtici, pa teh znakov ni bilo. Ker sem pozabila, da se moram ubadati z njimi.

Me pa resda sedaj malo špika spodaj. Samo sedaj VEM zakaj.

Moj nasvet: TEST – EDINI GOTOVI ZNAK. Ne zapravljat časa in si ubijat glave – res je brez veze! Samo razočaranje je toliko večje.

Tajajataja, 6t.

New Report

Close