Najdi forum

spet znamenja

Pzdravljeni.
V mladosti so mi preko napotnice že odstranili 2 znamenji na hrbtu, kjer pa je ostala brazgotina. Pred približno enim letom sem znova z napotnico obiskala dermatologinjo,da bi si odstranila še 6 znamenj (2 na hrbtu, 1 na trebuhu in 3 na strani),vendar mi je nekako poseg odsvetovala, ker bi mi ostalo veliko brazgotin. Drugače so znamenja nenevarna.

*Glede na to, da so znamenja moteča iz estetskega vidika, pa tudi rahlo boleča ob morebitnem drgnjenju, me zanima, če bi bilo možno dobiti napotnico za lasersko odstranitev, ali je to odvisno od posameznega zdravnika?
*Recimo , da napotnico dobim, je potreben predhodnji pregled pri vas, kjer določite tudi datum posega, ali se lahko na poseg naročim kar po telefonu brez predhodnjega pregleda?
*Kako dolgo se čaka na poseg in pa glede na to, da gre za 6 znamenj, se odstranijo vsa naenkrat ali ločeno?
*Morebiti veste, ali je postopek boleč?

Iskrena hvala za odgovore, obenem pa še vesele velikonočne praznike

Lep pozdrav

Pozdravljeni

Če so znamenja nenevarna in gre za estetski poseg ste za tak poseg samoplačnica. Cena laserske odstranitve bi bila približno 31 tisoč sit.
V vsakem primeru je potreben pregled pir nas po možnosti z napotnico, da vas bomo lahko pregledali in svetovali najprimernejši način odstranitve (glede na opis verjetno laser).
Čakalna doba na tak poseg je približno mesec dni.

Ob uporabi anestetske kreme je laserski poseg praktično neboleč.

Lep pozdrav

Aleš

Na dermatološkem izvidu piše:
St. localis; na trupu ima nekaj pigm. znamenj. Nekatera makuozna, druga papilomatozna, velika so do 8mm v premeru, rjave barve, klinično in dermatoskopsko niso suspektna. periferen bezg. niso povečane.
Dg: Naevi pigm. corporis D225 I DP+O
Če vam to kaj pomaga, me zanima, če se te vrste znamenja lahko odstranijo lasersko?
Upam, da vam nisem odvzela preveč časa
Še enkrat najlepša hvala

Pozdravljeni

Glede na izvid, načeloma da. Poseg bi bil estetske narave zanje bi bili samoplačniki. Cena takega zdravljenja bi bila 31 tisoč sit.
Svetujem pregled v naši ambulanti na sredo popoldan.

Lep pozdrav

aleš

New Report

Close