Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Spet vročina

Spet vročina

Pozdravljeni,

moj skoraj 15m je iz sobote na nedeljo zbolel. V soboto mu je teklo in nosu, slabse volje, zvecer vrocina do 38. Naslednji dan enako, sicer kar dobre volje. Redno smo cistili noska, inhalacije. V noci na ponedeljek je kar jokal, se vlekel za usesa. Sem ga peljala pokazat k P, ki je videla eno uho rdece, dober odsev, drugo malo manj rdece. Predpisala mu je Ospamox. Malo mi je bilo cudno, da je kar predpisala brez lab, ampak kdo sem jaz, da bi kaj rekla. Prvic mamica. No, ze tisti dan zvecer je vrocina padla, joka ponoci ni bilo vec, in je ni imel do danes (petek). Se vedno nos zabasan, inhalacije, NACL, aspiracija noska…. Danes spet vrocina do 38,2. Dobre volje, jesc, zivahen, malo jamra.

kaj se dogaja? Ali je mozno, da sploh ni bil antibiotik potreben? Ali je to lahko kaj novega? V vsem tem je tudi moz zbolel, predvidevam, da je dobil od malega.. je mozno, da je otrok dobil spet kaj od oceta? Smo v majhnem stanovanju in se ne moremo “izolirati”.

hvala za nasvet!

anja

Vnetje srednjega ušesa je stanje, ki ga ne pojasnjujemo s pregledom krvi, saj je povsem jasno, za kaj gre. Kri vzamemo, če ni povsem jasno ali gre za virusno ali bakterijsko vnetje, vsakemu pa to res ni potrebno. Zagotovo pa je bil odgovor na antibiotik dober, saj je vročina padlk in prišlo je do kliničnega izboljšanja.

Je pa potrebno vedeti, da antibiotik zdravi samo vnetje ušes, ne pa osnovne prehladne viroze, ker gre za virozo, na katero antibiotik ne deluje.

Kaj se dogaja vam ne morem pojasniti brez pregleda in dobre anamneze.Zagotovo pa si ne podajamo viroze eden drugemu v družini. Ko nekaj prebolimo, se nekaj časa/tednov ne moremo okužiti z istim virusom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close