spet v depresiji
Nekoč sem že pisala sem. Kako sem danes? Vedno globlje tonem nekam v depresivno stanje, saj mi ni mar skoraj za nobeno stvar več. Najbolj se počutim, ko spim, spala bi pa non-stop. Ni popoldneva, da ne bi zlezla v posteljo in skušala pozabiti na vse. Velikokrat si rečem, da bi rada umrla.
Ker imam otroke in kredit, sem poskrbela tudi v tej smeri.
Mož? Še vedno se mi zdi, da ga ljubim, ampak nimam več moči. Vsak dan znova se komaj spravim iz postelje in se odpravim v službo, ki me še razveseljuje, sicer kakor kdaj. Popoldne kuhanje, razvažanje otrok, mož v službi, jaz za 2 urici spat in vse znova.
Imam 43 let in nobenega veselja več.
K zdravniku si ne upam, ker me je sram, da bi razlagala o svojem počutju.
Ni mi znano o čem si pisala takrat.
Verjetno pod kakšnim drugim psevdonimom.
Očitno pa je, da se vzrok za takratno nezadovoljstvo in poglabljanje le-tega ni poiskal ali odstranil.
Mogoče je samo vzdušje doma že vso depresivno. Vsak dan eno in isto, res vsakega človeka spravi v depresijo.
Življenje postane monotono, kot naše počutje.
Vedno isti občutki, postanejo naša realnost.
Podrobnosti o življenju ne poznam. Ampak, kot zgleda bo potrebno vnesti več pestrosti, nekaj novega, spremeniti enoličen vsakdan…Mogoče tisti dve uri spanja zamenjati z družbo, iti ven….
jaz pa, jaz te čist razumem, ker sem bila v podobnem položaju kot ti.
Pred štirimi leti. Ampak poiskala sem zdravniško pomoč. Ko je bilo ugotovljeno, da razlog mojih problemov niso telesne težave, sem bila napotena k psihiatru. Ko sem dobila napotnico v roke, sem se skoraj dol vsedla: Kaj, a zdaj sem pa nora ?
Jemljem antidepresive, imam slaba obdobja še vedno, nasplošno pa sem veliko bolje kot sem bila.
Ker se iz tega ne boš izvlekla sama, ti svetujem poišči strokovno pomoč.
it, ti svetuješ sprehod namesto dve uri spanja. Če bi ti vedela – očitno nisi bila na tem – da enosavno ne moreš na sprehod, še do WC-ja včasih težko, tako si skurjen.
Seveda tudi sprehod, ampak kasneje. Za začetek k strokovnjaku. !
Hvala ti, princesa Daisy!
Malo bom še počakala, mogoče pomlad prežene vsa ta občutja, če pa jih ne, bom pa poiskala pomoč. Na srečo sebe ljubim in so besede, da bi rada umrla bolj tako, tako, čeprav se nikoli ne ve.Bolj me moti ta strašanska utrujenost in brezvoljnost ter nenehna zaspanost. Zdravstveno sem pa ok, vsaj mislim.
Nikar ne čakaj in ne izgubljaj časa. Prej ko boš ukrepala, prej se ti bo začelo dogajat.
Strašanska utrujenost in brezvoljnost ter nenehna zaspanost – to so točno tiste besede, s katerimi sem opisovala sebe.
tudi jaz se zdravim.Kako sem bila vesela,ko sem lahko šla spat,ja spanje mi je res pomagalo,na koncu pa sem se pobrala s tabletami.Veš,kaj mi paše,da grem zvečer na pijačo sama,ali pa z možem.Družba in pogovor,sprehodi pa niso prišli v poštev,čeprav so me vsi pošiljali v naravo.Prav zoprno mi je bilo.Prekladala sem se kot mačka.Iz postelje na kavč, iz kavča na stol,iz stola na ležalnik,naredila sem najnujnejše stvari,potem pa sem dobesedno gnila.
Dajmo punca!Vzemi se v roke čim prej,drugače bo šlo vedno globlje.Srečno
rigevidon in princesa daisy, tako je, kot sta napisali, ja.Najbolj od vsega me pa motijo spremembe razpoloženja. En dan hodim po zraku, naslednji se vlečem po tleh. Hudo! Je pa zanimivo, če imam obiske, da kar oživim in pozabim na spanje. Rada imam, da se skoz kaj dogaja in da je polna hiša.
So pa tudi že prava leta za tako počutje.
Jaz pa, kako si? Si šla k zdravniku, ali ne še ? Sedaj bo kmalu pomlad in bojo tudi zate rožice cvetele.Pojdi in si jih naberi.Poskusi imet na mizi sveže cvetje, ki ga sama nabereš.
Hvala za skrb! K zdravniku še nisem šla. Na srečo imam tisto lepo obdobje, ko sem dobro in polna energije. Bom pa upoštevala vaše nasvete.
Hvala in lp!
živjo!
kako si? Hvala bogu, se že nekaj časa počutim v redu. Pride dan, ko sem na tleh, zamorjena. glava mi dela 100 na uro. Premlevam v glavi, misli, same misli. kot bi se mi film odvijal pred očmi, takrat spijem Helex. Zdravnica mi je znižala dozo tablet, zaradi nerednih menstruacij. Juhuhu, prihaja pomlad. Nevem, zakaj je zdravnica mnenja, da se v pomladnem času stanje poslabša. No, povej še ti kakšno besedo.Upam, da bomo zdravi.Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.