Najdi forum

spet težava

Spoštovani!
Pred kratkim sem vam že pisala, da imam probleme z nerednim bitjem srca (ekstrasistole, tudi večkratne), ki pa se zdravnikom ne zdijo nekaj posebnega (da sem živčna). Jemljem 1/4 bloxana na dan.

Zadnji mesec je bilo težav očitno manj/skoraj nič. Sedaj pa sem zbolela (bronhitis), hkrati pa se pripravljam na izpit in se mi dogaja naslednje: v grlu (tu kjer je utor ključnice) začutim, da mi srce “zaplapola, zafibrilira”, ko sem enkrat dala roko na žilo, se je čutilo, da kar nori (nekajkrat pa je tudi normalno delovalo). To traja nekaj sekund, potem pa me boli v sredini prsnega koša (rahlo). ALi mislite, da bi ponovno morala na pregled ali je to lahko nervoznega izvora?

Hvala

Vaše navedbe so precej značilne za zdravo “živčno srce”, kar so že ugotovili kolegi, ki so vas pregledali. Morda je odmerek Bloxana 1/4 tablete na dan nekoliko prenizek.

Mislim, da ste lahko brez skrbi glede srca. Ne pozabite na pomembnost gibanja pri normalizaciji delovanja srca.

Trenutno se mi kontrolni pregled pri kardiologu ne zdi nujen.

Lep pozdrav!

prim. Boris Cibic, dr. med.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

New Report

Close