Najdi forum

Jaz sploh ne razumem, da ste se tukaj zbrali sami zvesti, povsod okoli mene
(na ulici, v službi, med prijatelji ) pa sama pregreha.
Ko sem načela to temo sem mislila na situacije, ko si že nekaj let v zakonu,
seks postane enoličen, pa če se še toliko trudiš ohraniti dober odnos- ki pa sploh ni pogoj za dober seks. Včasih so veze polne nasprotij in prepirov lahko seksualno veliko bolj zanimive. No, potem greš pa nekam, ponudi se ti priložnost, vse vre v tebi, lahko si privoščiš divjo noč z neznancem, hormončki divjajo in to….
A mislite, da ste res tako močni?

Ej Pika, mislili smo ,da smo tako močni, ampak kemija je kemija.
Pa nič ne obžalujem.
lp

No Pika! Na moč me zanima – konkretno:”Si ti zvesta?”
lp
Angel

No, saj to sem hotela rečt, da je kemija močnejša od naše volje, točno, bejba!

Pika – zakaj pa v to kemijo ne verjameš pri partnerju? Pri meni kljub 14 letni zvezi v to kemijo sploh ni dvoma!”

A ja? Okoli nas je tudi polno “drogerašev”, pa alkoholikov in vseh vrst drugih iztirjencev, pa zato sami še nismo drogeraši, alkoholiki…kljub – kemiji!!
Angel

Ej pika obstaja več vrst ljudi, tu se očitno oglašajo tisti ki se mogoče malo sprenevedajo, živijo dokaj urejeno življenje, kjer tudi ni ravno veliko primernih situacij za varanje.
Razmišljajo in občasno sanjajo po mojem mnenju vsi.
Tipi sigurno, sploh sedaj poleti ko se vse trese in valovi, ne vem pa zakaj bi bilo za ženske kaj drugače.
Sam spadam v skupino zvestežev :-), prav krepostno se pa verjetno ne bi obnašal če bi se mi ponudila priložnost, da bi jih pa sam ustvarjal ali iskal … to pa ne … zakaj pa ne?? bom šel danes zvečer ven… čak ne … moram otroke pelat na igrišče… pa starši pridejo na obisk… kaj naj se ženi zlažem…

Ja, dragi Angel, trenutno sem, pa ne bom več dolgo!
V kemijo po 14 letih zakona pa ne verjamem, ker mi še nihče ni mogel dokazati, da obstaja. Mogoče ste izjema, ki potrjuje pravilo!?

Nisem “dragi”, ker sem ženska! (tako, by the way…) Se mi kar malo smiliš, da vstrajaš v neki “nekemični” zvezi… ljubezni očitno po tolikih letih ni…Naredi korak in mi potem odpiši…
Lep dan še naprej
Angel

Potem si pa Angelca (džouk). Sej jest sploh nisem v nekemični zvezi, tud nisva še tolk cajta skupaj. Meni je super drugače, samo mika me v nove dogodivščine.
A ni to čisto človeška lastnost?

Tole prebiram in vidim, da ljudje preprosto ne verjamejo v pravo ljubezen. Zakaj vsi dvomijo in se muzajo, če komu po 14-ih in več letih uspe ohraniti ljubezen živo, nepredvidljivo, z vso kemijo vred ? Zakaj mnogi mislijo, da to ni mogoče?
Zame navada, finančna varnost in to, kaj si drugi mislijo, nima nobene veze z ljubeznijo.
Zvestoba zame ni omejevnje svobode, ni odrekanje skušnjavam, ker se to pač ne spodobi. Je del ljubezni in prostovolno dejanje srca.Če jo občutimo kot neke vrste žrtvovanje, potem nekaj ni v redu z ljubeznijo, ki jo imamo…

oj,ko berem to dobim občutek da če je zvestoba da potem je ljubezen drugače pa ni….kaj pomeni za vas ljubezen…

Bravo.

Tommy

Mhm. Tako nekako.

Tommy

Letos je minilo 28 let, kar sem zeni zvest. Seveda me je veckrat zamikalo skociti preko ograje in sem si veckrat pozelel v mislih drugega zene. Ko sem odvagal, je vedno razum prevladal biologijo. Nikoli nisem posebej prouceval kemijske formule, ki me veze na zeno. Kot je rekel Edsel, ni ravno na pretek priložnosti. Drzi pa, da kdor isce, ta najde! Ce ne drugace, pa na kaksnem sluzbenem potovanju, posebej v tujini…Ker je zivljenje cudna stvar, polno nakjucij in nepredvidenih situacij, ne morem izkjuciti moznosti, da se pa kdaj tudi meni zalomi, saj sem v ta- pravih srednjih letih, ha, ha…
pozdrav,
Pepi

marija
Dobro vprašanje si postavila.
Kam je prišel mail, ki sem ti ga poslal?

Jaz priznam, da nisem tako močen! Hormoni so pač hormoni.

Pika – ker sem ti jaz napisala tisto o 14 letni zvezi, naj ti odgovorim še enkrat. Verjemi ali ne – če kemije ne bi bilo, tudi najine zveze tako dolgo ne bi bilo. Trenutno sva sama, ker so otroci na počitnicah. Včeraj sem šla k frizerju in se za moža polepšala, on pa me je že na stopnicah počakal in mi povedal, kako vesel je, da sem se polepšala samo zanj in da je v hladilniku že ohlajen šampanjec v sobi pa dva kozarčka. …. Lahko ti povem, da sva imela čudovito popoldne in večer. Vsaj 5x sem slišala, kako lepa sem, kako si me želi in kako rad me ima. Prav nobenega ljubimca in dodatne kemije ne rabim. Še vedno zadrhtim, ko zazvoni telefon in vidim njegovo številko. Žal mi je, da tega ne boš doživela, saj tisti, ki v to ne verjame, tega tudi ne more dobiti, ker priliva premalo reagentov v zvezo, potem pa ni kemične reakcije.

Ali teče razprava le o fizični ” pregrehi”?
Kaj pa sanjarjenje o nekom ( namišljeni ali znani osebi )?
Kje so za vas meje zvestobe? Ali menite, da vam je partner zvest, če spi z vami v mislih pa je čisto nekje drugje…ali ste res tako zvesti?
Roko na srce – med nami so le bolj ali manj ” korajžni”…
Ali pa se samo motim.

Sam priznam, da nisem zvest in tudi med mojo okolico je takih bolj malo. Najbolj zabavni in uspešni prijatelji/znanci si ne pomišljajo pozabavat se. Ženski svet o tem nekako noče govorit, dogaja pa se tudi njim.
Od mojih poznanih kao zvestih so vsi dolgočasni katoliški zamorjenci.

New Report

Close