Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca spet srce

spet srce

Spoštovani,

že nekaj dni me boli v prsnem košu. Ne kašljam, normalno diham, zato me skrbi, če je to moogče srce. Bolečina je pogosto pogojena s stresom. Ob stresu se pojavi in čez čas izgine. Boli me točno v sredini prsnega koša.Včasih močneje, kot bi me zategnilo.
Če je to anksioznost, kako se ta bolečina razlikuje od bolečine, ki nakazuje morebitni infarkt?
Kaj mehansko povzroča bolečino za anksioznost in kaj za infarkt?
Kaj lahko ugotovi zdravnik, če ga obiščem? Drugače sem zdrava, brez težav.

Spostovani!
Najpogostejsa bolecina pri mlajsih ni anksioznost ampak takoimenovana “kostno misicna”, ki je obicajno zbadajoca, pogosto jo poslabsa globok vdih ali gibanje. Kombinacija nelagodja v prsnem kosu v kombinaciji z drugimi tezavami lahko kaze na psihicne vzroke. Bolecino srca, ki se je najpogosteje bojimo, povzroca ishemija. To je zaradi zozitev na zilah, ki prehranjujejo srce, premajhen dotok kisika za potrebe srca. Ker so potrebe med naporom vecje, se ta bolecina pojavlja najprej ob naporu, ali pa jo napor vsaj poslabsa. Da bi lahko kaj vec rekel o vasi bolecini, se malo bolj opisite tezave (tisci, pika, pece, koliko casa traja, kaj je ob naporu, po hrani, lezanju) Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Na bolečino ne vpliva napor, bolj stres. Nekako tišči in se zdi, da mi bo kosti premaknilo v prsnem košu.Hrana nima vpliva, ponoči ne boli.
To se mi je že pojavljalo pred kakim letom, vendar je zdaj bolečina močnejša. Čez dan se pojavlja v intervalih.

Lep pozdrav in najlepša hvala.

Vedno pride v postev tudi bolecina zaradi povecane zelkodcne kisline ali njenega zatekanja nazaj v poziralnik. Sumljiva za infarkt pa vas opis tezave ni. Lep pozdrav!

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close