Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Spet se mi pojavljajo posamezne urtike

Spet se mi pojavljajo posamezne urtike

Pozdravljeni

Pred leti sem vas že spraševal o morebitni povezavi z urtikarijo in srbečimi dlanmi. Takrat sem imel obsežno urtikarijo, ki mi je v večernih urah prekrila dobršen del telesa. K sreči je bil obraz izjema. Sčasoma (v nekaj mesecih) so težave izginile praktično čez noč. Bil sem star 24 let, danes skoraj 28. Vzrok za pojav urtikarije ni bil znan.

Od lanskega poletja dalje pa opažam, da se mi ponovno v večernih urah pojavljajo posamezne urtike. Poleti sem sicer mislil, da so to bili le piki komarjev, ampak jih je bilo nekam veliko. Sem prepričan, da so urtike, ker naslednji dan izginejo. Se mi pa pojavljajo pretežno na nogah. Ni jih veliko (manj kot 5 na dan), ampak so zelo srbeče. Posledično imam tu veliko prask, ki se dolgo celijo. Velike so okoli 1 cm ali manj. Takrat pa so bile nekatere bistveno večje.

Kaj me pravzaprav zanima? Ali obstaja možnost, da bi se urtike spet razširile nad dobršen del telesa oz. da bi se težave stopnjevale in zakaj so (trenutno) locirane pretežno na noge? Ter predvsem, kako ublažiti srbečico? Fenistil ne pomaga. Takrat sem jemal antihistaminik (Lentrica) in ni tako srbelo. Ali naj ga spet začnem jemati? Bi bil obisk zdravnika na mestu?

Hvala in lep pozdrav!

Pozdrav!

Urtikarija je lahko posledica alergije na hrano, na zdravilo, lahko je na hladno, toplo, lahko je psihogena, lahko je na pritisk…… Osnovno je poizkusiti najti vzrok in ga odpraviti, če se da. Zdravila so za lajšanje.

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close